INSTRUMENTALNI TEATAR

GLAZBA ZA JEDAN KOVČEG Udaraljkaški koncert Kaje Farszky u MM centru

 Zvonimir Ferina
Uz odabranu glazbu skladatelja 20. i 21. stoljeća vodit će nas kroz kratku priču instrumentalnog teatra od 70-ih godina pa sve do danas

Glazbeni život Kaje Farszky obilježila su mnoga putovanja na tri kontinenta s raznim kovčezima. Ovoga puta cilj joj je odsvirati koncert s instrumentima (ili bez njih) za samo jedan kovčeg, a kako se nosi s tim izazovom moći ćemo doznati na njenom udaraljkaškom koncertu s minimalnim instrumentarijem, na kojem će nas uz odabranu glazbu skladatelja 20. i 21. stoljeća voditi kroz kratku priču instrumentalnog teatra od 70-ih godina pa sve do danas.

Kaja Farszky udaraljkašica je koja voli istraživati, a s jednakom se posvećenošću bavi vizualnim i scenskim elementima. Istaknuti dio njezinog repertoara čine suvremena glazbena ostvarenja, među kojima i brojna u Hrvatskoj rijetko izvođena djela te praizvedbe. Prošle godine osvojila je nagradu 'Ivo Vuljević' Hrvatske glazbene mladeži za najistaknutije ostvarenje mladih glazbenika. Školovala se u Zagrebu i Barceloni.

'Glazba za jedan kovčeg' naziv je koncerta koji će održati 12. veljače u zagrebačkom MM centru s početkom u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Na programu je djelo Alvina Luciera 'Silver Streetcar for the Orchestra' (1988.), Stuarta Saundersa Smitha 'SONGS I-IX' (1980.- 1982.), Johna Cagea 'ONE4' (1990.), Frederica Rzewskog 'To the Earth' (1985.), Thierryja De Meyja 'Silence Must Be' (2002.) i Vinka Globokara 'Toucher' (1973.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:35