KONCERTI U RIJECI

EKSPERIMENTALNA GLAZBA NA PLAŽI Od jazza Zorana Majstorovića do "svemirske letjelice" Señora Marküsena

Na riječkim plažama Kantrida i Bivio predstavit će se eminentni domaći i strani glazbenici

Dani eksperimentalne glazbe od večeras do 9. kolovoza na poznatim riječkim plažama Kantrida i Bivio predstavit će eminentne domaće i strane glazbenike. Večeras u 21 sat nastupa jazz trio Majstorović-Seggi-Cappellato s originalnim kompozicijama članova trija i odabirom skladbi iz bogate jazz povijesti. Poznatog riječkog gitaristu Zorana Majstorovića, koji je diplomirao jazz performance na jazz odjelu konzervatorija “Giuseppe Tartini” u Trstu, ovdje prate talijanski glazbenici s bogatim međunarodnim iskustvom Alvise Seggi (kontrabas) i Tomasso Cappellato na bubnjevima.

U srijedu 6. kolovoza u 21 sat na Kantridi, u beach-baru Morski prasac, pod imenom Señor Marküsen nastupa Marcos Andreu–Gasoli, glazbenik i arhitekt iz Barcelone koji trenutno živi i radi u Berlinu. Svoje je glazbenu karijeru razvio na temelju didžeridua, tradicijskog instrumenta australskih domorodaca, koji svoj performans opisuje kao glazbeno putovanje na hipnotičkim low-tech otkucajima didžeridua i udaraljki, od čega je stvorio "svemirsku letjelicu" koju vozi Señor Marküsen kao „one man orchestra“.

Señor Marküsen

Sljedeću večer na plaži Bivio poznati riječki glazbenik i kompozitor Josip Maršić, član alternativnih glazbenih skupina Regoč, Gorri Ussi Winetou i Let 3, predstavit će se svojim najnovijim glazbenim eksperimentima. Josip Maršić surađuje sa glazbenikom Zoranom Medvedom u projektu JMZM te su do sada objavili deset albuma.

Projekt JMZM

Na isto mjesto u petak 8. kolovoza iz Venecije dolaze "The expanding Universe of Al-joberal Chirolechi", čije je područje glazbenog istraživanja fokusirano na Stockenhousen intuitivnoj glazbi. Radi se o projektu elektronske glazbe koji kombinira "kraut space" i psihodeličnu atmosferu.

Dane eksperimentalne glazbe zatvara u subotu 9. kolovoza na plaži Kantrida Trio Caterina iz Trsta. Inspirirani tradicijom sviranja na harmonici, Trio Caterina nude originalne kompozicije u kombinaciji sa tradicionalnim djelima. Grupa spaja ekspresivne popularne glazbene forme sa improvizacijom, pridajući veliku važnost trubi i tipičnim pizzicato jazz tonovima kontrabasa.

Manifestaciju organizira Multimedijalni centar Rijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:28