LJETNI SPEKTAKL

Duran Duran oduševili krcatu pulsku Arenu: ‘Tko se napio rakije i pojeo salatu od hobotnice?!‘

 Goran Šebelić/Cropix
Duran Duran bez sumnje su jedan od najvećih mainstream bendova i glazbena institucija koja je iznjedrila neke od najvećih pop hitova svih vremena

Samo dva dana nakon spektakularnog koncerta Lennya Kravitza u pulskoj Areni, publiku je oduševio jedan od najvećih pop bendova svih vremena – Duran Duran. Simon Le Bon bio je čista energija uz pomoć njegovog fenomenalnog benda – i to od početka do samog kraja koncerta, posebno nakon što je odmah na početku izveo poznatu Wild Boys.

image
Goran Šebelić/Cropix

Publika nakon toga nije ostala ni minute zakinuta za uživanje u nekim od bezvremenskih hitova ovog benda koji je večeras po prvi put nastupio u pulskoj Areni, a u Hrvatsku se vratio nakon sedam godina kada je nastupao na zagrebačkom stadionu Šalata.

image
Goran Šebelić/Cropix

Le Bon možda nije bio toliko pričljiv s publikom kao neki mega izvođači prije njega u Puli, posebno Robbie Williams prošle godine, no njegova je energija jednostavno obuzela Arenu i sve su generacije koje su došle – od djece pa do srednjovječnih funova koji su Duran Duran slušali na vrhuncu njihove slave 80-tih godina prošlog stoljeća. „Dobra večer, Pula“, počeo je Le Bon komunikaciju s publikom na hrvatskom, da bi onda pitao publiku je li pojela salatu s hobotnicom i popila rakiju.

image
Goran Šebelić/Cropix

I onda su počeli redati svoje energične i plesne hitove uz neke nove pjesme sa zadnjeg albuma “Danse Macabre“. Čule su se stvari iz presjekla njihove četrdesetogodišnje karijere poput bezvremenskih megahitova kao što su “Hungry Like A Wolf”, “Rio”, “Come Undone”, “Ordinary World”, “Union Of The Snake”, “The Reflex”, “A View To A Kill”, “Girls On Film”, “Save A Prayer” ili “Notorious”. Posebno je publika bila emocionalna kada je Le Bon izveo “Ordinary World”, pjesmu koju je posvetio svima onima koji trpe nasilje rata – Ukrajini, Gazi i Izraelu.

image
Goran Šebelić/Cropix

Bend inače na najnovijem izdanju predstavlja mračnije melodije, nove pjesme, obrade i posebne verzije njihovih klasika. Uz singl “Black Moonlight” i naslovnu “Danse Macabre”, tu su i obrade Billie Eilish, The Rolling Stonesa, Siouxsie and the Banshees, suradnje s Victoriom De Angelis iz Måneskina, Nileom Rogersom i prijašnjim članovima benda. The Independent ga naziva pravom poslasticom, a The Telegraph piše da je riječ o “jako dobroj zabavi”.

image
Goran Šebelić/Cropix

Duran Duran bez sumnje su jedan od najvećih mainstream bendova i glazbena institucija koja je iznjedrila neke od najvećih pop hitova svih vremena. Više od četiri desetljeća duga karijera, 16 studijskih albuma i preko 100 milijuna prodanih ploča diljem svijeta te nagrade, poput one za životno djelo, dva Grammyja, BRIT Awards za izvanredan doprinos glazbi, mjesto u Hollywood Walk Of Fame, kao i uvrštavanje u Rock & Roll Hall Of Fame, označili su Duran Duran jednim od najprepoznatljivijih bendova našeg doba.

image
Goran Šebelić/Cropix

Držeći prva mjesta na ljestvicama najboljih UK singlova, bend je predvodio britansko osvajanje američkog tržišta s čak 21 singlom na top 10 popisu Billboardove ljestvice, a njihova “A View To A KIll” jedina je tematska pjesma iz filma o Jamesu Bondu koja je dosegnula prvo mjesto US top ljestvice. Od početaka uz istoimeni album “Duran Duran”, nasljednika “Rio”, “Seven And The Ragged Tiger” i “Notorious”, “Big Thing”, ili pak “Thank You”, “Red Carpet Massacre”, “Paper Gods”, podarili su nisku nevjerojatnih hitova.

image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 04:17