MATEJ MEŠTROVIĆ & SUDAR PERCUSSION

Promocija spota i albuma ekscentričnog pijanista

U sklopu Manifestacije Tjedan Izraela u Hrvatskoj koncert u zagrebačkom Vip Clubu održat će ekscentrični pijanist i skladatelj Matej Meštrović uz samoborski udaraljkaški sastav Sudar Percussion, predvođen Goranom Goršeom.

Jedinstveni glazbeni mix

U produkciji Branimira Mihaljevića, tijekom sessiona u dvorcu u Sv. Križu Začretje, Meštrović & Sudar Percussion snimili su i proljetos objavili album “Eat Suite” koji su tijekom ljeta promovirali na relevantnim kulturnim festivalima. U subotu će taj jedinstveni glazbeni “gulaš” biti predstavljen i u najstrožem centru Zagreba, uz promociju prvog službenog videospota za skladbu “Barbecue” u režiji Arsena Oremovića koji je o nastanku albuma u Sv. Križu Začretje, zapakiranog u CD pakung nalik ogromnoj konzervi, snimio zanimljiv dokumentarni film kojim kontrapunktira novo sjajno glazbeno djelo i ruševnost starog dvorca.

Suita za gurmane

“Eat Suite” Meštrovića & Sudar Percussiona nije samo zgodno nazvana suita za klavir i udaraljke, čije dijelove povezuje hrana i kolokvijalni naziv “roštilj” - kako glazbenici vibrafon i srodne udaraljkaške instrumente poput marimbe i glockenspiela nazivaju zbog svog izgleda - nego i ukusno, zaigrano, ali i poučno kombiniranje klasične, jazz, rock, pop i etno glazbe od Soče preko Zrmanje do Vardara. Unutač Meštrovićevu hedonizmu i dekadentnosti, njegova suita za gurmane donosi rijedak osjećaj za mjeru u često kičastom crossoveru klasične i popularne glazbe. Premda klasičan pijanist, Meštrovića bije glas i da je veći roker od mnogih domaćih rock glazbenika, a koliko u tome ima istine, moći ćete se uvjeriti i na njegovom subotnjem koncertu sa sastavom Sudar Percussion u Vip Clubu i to za nula kuna jer upad je besplatan, a početak u 20 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 04:46