RASPRODANA TVORNICA

BRITANSKA GRUPA TREĆI PUT U ZAGREBU Pet minuta savršenstva uz Morcheebu i ‘Let’s Dance’

 Boris Kovačev/CROPIX
Ne baš dug ali efektan nastup bio je skrojen od dobro raspoređenih starih hitova i pokoje nove stvari

Morcheeba je preksinoć rasprodala zagrebačku Tvornicu. Prodano je 1500 ulaznica, a zahvaljujući “galantnim Tvorničarima”, još je barem 200-tinjak ljudi ušlo besplatno.

Kao predgrupa je nastupila “cura trenutka”, mlada Splićanka Lovely Quinces.

Glasom nešto između Cat Power i Adele, beskrajno simpatična i pristojna 21-godišnja Dunja Ercegović (što joj je pravo ime) s gitarom u ruci djeluje kao da će sasvim sigurno osvojiti svijet.

Ljubav između britanskog benda Morcheeba i Zagreba je po svemu sudeći obostrana. Grupa predvođena gitaristom Godfreyjem Rossom i pjevačicom Sky Edwards u klubu zvuči doista sjajno. Činilo se i kao da je zvuk u Tvornici u nedjelju navečer bio doveden do perfekcije.

Dobro ukopana verzija

Ne pretjerano dug, ali krajnje efektan nastup bio je skrojen od dobro raspoređenih starih hitova poput “Part of the Process”, “The Sea”, “Trigger Hippy” s novim pjesmama kao što je “Gimme Your Love”.

No, pet minuta čistog blaženstva bila je njihova savršeno ukopana verzija Bowijeva besmrtnog plesnog hita “Let’s Dance”. Za bis je, naravno, bio sačuvan “Rome”.

Kikot i razgovor

Nastup gotovo da je bio bajkovit jer se pjevačica Sky Edwards odjevena u najljepšu bijelu haljinu od perja otvorenih leđa, uz to što je pjevala baršunastim glasom, neprestano kikotala kao mala djevojčica i razdragano razgovarala s publikom.

Morcheeba možda već godinama nije objavila neki relevantan album i svoj nasup temelje na pjesmama starim više od desetljeća , no uživo doista pružaju čistu glazbenu perfekciju i - ljubav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:45