JESSIE WARE U TVORNICI

Bilo je slatko vidjeti mladu zvijezdu u usponu kojoj je publika jela iz ruke

Obično se kaže kako je publika jela nekom izvođaču iz ruke. U slučaju Jessie Ware može se reći i kako je mlada engleska pjevačica bila razgaljena gotovo svakom reakcijom publike u rasprodanoj Tvornici.

Evidentno, Jessie iza koje je tek jedan, ukusan pop album “Devotion”, još ne zna strukturirati koncert poput prekaljene profesionalke, fali joj materijala pa je otpjevala i aktualni Rihannin hit “Diamonds”, iako bi bilo pametnije da je obradila neku pjesmu pjevačica iz 80-ih s kojima je uspoređuju.

Unatoč tim nedostacima bilo je slatko vidjeti zvijezdu u usponu koja se prvi put u Hrvatskoj pojavila pred koju godinu kao prateća pjevačica SBTRKT-a na pulskom festivalu Outlook.

Jessie, naime, doista zna pjevati i svoju karijeru očito je odlučila graditi na kvalitetnim pjesmama i glasovnim sposobnostima. Ona je dama, ali ne blazirana nego s londonskih ulica, kao i njezin beat, pa tu i tamo zna opsovati poput Lily Allen.

Uživo, uz prateći trio, više negoli na elektroniziranom i nokturalnim dubstepom prožetom debi albumu, oslanjala se na funk-pop, ukorijenjen u 80-ima s pokojim electro-pop pastišem iz iste dekade. Šteta što nije kliznula u dub, reggae ili trip-hop jer bi joj i to fino pristajalo. Neke usporedbe s Annie Lennox, pa i Sade, stoje, no moguće je potegnuti i usporedbu s Lisom Stansfield i Neneh Cherry.

Tajming za ovaj koncert nije mogao biti bolji. Pokazalo se kako je publika žedna nastupa izvođača koji se događaju sada te da poznaje i prati nova glazbena strujanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:32