ISTINSKI OPASNI

ALEKSANDAR DRAGAŠ Gallon Drunk su neporecivo uzbudljiv, moćan i zajeban bend

 YouTube
Zvuče poput manijakalne depresije članova The Birthday Party, The Crampsa, Jon Spencer Blues Explosiona, The Doorsa, 13th Floor Elevatorsa i Spacemen 3 na zajedničkoj terapiji za odvikavanje od zloporabe alkohola i opijata

Danas je teško naći istinski opasan bend koji zna sve tajne rock’n’rolla, bluesa i countryja od Little Richarda, Son Housea i Hanka Williamsa naovamo. Jedan od tih bendova je londonski Gallon Drunk koji Englezi već dva desetljeća zapostavljaju, iako je njihova dinamika čudesna koliko i dinamika The Bad Seedsa u kojima je James Johnston, lider Gallon Drunka, pet godina svirao orgulje i gitaru. I baš je ta srodnost s Nickom Caveom&The Bad Seedsima najveća prednost, ali i najveća prepreka tom bendu da se etablira kao važan sastav.

Zauzvrat, Gallon Drunk su neporecivo uzbudljiv, moćan i zajeban bend koji zvuči poput manijakalne depresije članova The Birthday Party, The Crampsa, Jon Spencer Blues Explosiona, The Doorsa, 13th Floor Elevatorsa i Spacemen 3 na zajedničkoj terapiji za odvikavanje od zloporabe alkohola i opijata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:43