FILMSKI FESTIVAL

VIDEO U lovu na Zlatnog medvjeda: Berlinale predstavio ovogodišnji izbor filmova. Gledat ćemo Balea, Hanksa, Hayek...

Berlinski filmski festival otkrio je ovogodišnji izbor filmova, među kojima će se naći drama o događajima 11. rujna u kojoj glumi Tom Hanks te novi filmovi Zhanga Yimoua i filipinske zvijezde art filmova Briliante Mendozea.

Ovogodišnji Berlinale, koji će se održati od 9. do 19. veljače, 62. je po redu, a u program je uvrstio i dugoočekivani film ' Extremely Loud and Incredibly Close' britanskog redatelja Stephena Daldryja, poznatog po filmu ' Sati'. Film je rađen po hvaljenom romanu Jonathana Safrana, a prati dječaka koji u New Yorku nakon događaja 11. rujna traži bravu koja odgovara ključu koji mu je ostavio pokojni otac. U filmu glume Tom Hanks, Sandra Bullock i Max von Sydow.

Zhang Yimou će predstaviti film ' The Flowers of War', u kojem Christian Bale glumi oportunističkog Zapadnjaka koji se našao središtu krvave japanske okupacije Nankinga za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Film će se u Berlinu prikazati izvan konkurencije, a u SAD-u je već osvojio Zlatni globus.

Mendoza, poznat po filmu ' Kinatay' za koji je u Cannesu 2009. godine nagrađen kao najbolji redatelj, predstavit će film ' Captive', u kojem će se Isabelle Hupperst naći u zarobljeništvu islamističkih ekstremista.

Riječ je, naravno, samo o nekolicini filmova koji će se moći pogledati u Berlinu, jer tu su i novi filmovi Salme Hayek, Wernera Herzoga i brojnih drugih.

Žiri će voditi proslavljeni britanski redatelj Mike Leigh , a društvo će mu činiti Jake Gyllenhaal, Charlotte Gainsbourg, Anton Corbijn, Francois Ozon, Boualem Sansal i Barbara Sukowa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:39