TEHNOLOGIJA NA NIVOU

VIDEO Pogledajte novi 'Planet majmuna', sve izgleda nestvarno stvarno

 YouTube
Originalni film iz 60-ih godina prošlog stoljeća začetnik je nove ere specijalnih efekata, a i najnoviji dio iz serijala pomiče letvicu prema gore

Legendarni "Planet majmuna" bio je početak ere specijalnih efekata, koja je od tog trenutka nastavila svoj uspon do neslućenih razmjera! I baš kad pomislimo da ne može biti bolje, dogodi se nešto što nas razuvjeri u to. I ponovno je 'letvicu' pomaknuo najnoviji film iz serijala "Planet majmuna" .

Obožavatelji su doslovno poludjeli kad su ugledali 'foršpan' i pet sekundi u kojima se pojavljuje majmun. Uistinu izgleda stvarno, a uz to i govori. Riječ je o filmu "Uspon planeta majmuna", a da bi likovi izgledali što 'ljudskije' stručnjaci za specijalne efekte koristili su najnoviju tehnologiju i 'priljepili' način pomicanja usana u čovjeka na majmuna, ali na način da su računalom analizirali grimase i pomicanje lica, odnosno usana, u samih majmuna.

Zvuči komplicirano, a i jest komplicirano. Ali rezultat je savršen i ostavlja bez daha. Tek ostaje za vidjeti hoće li film radnjom opravdati uloženo, ali i ne samo to. Obožavatelji očekuju nešto bolje od Burtonove obrade klasika iz 60-ih godina prije točno deset godina. Očekivanja su visoka, a zasad samo znamo kako će specijalni efekti sasvim sigurno biti na nivou.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 12:01