RUSKI CRTIĆ

VIDEO: Bivši KGB producirao crtić o borbi protiv kriminala

Prva antiteroristička animacija za djecu pojavila se prije nekoliko godina. Interaktivna igra dostupna je online na web stranici Antiterror.ru.

Osam animiranih filmova koje je producirala ruska tajna služba FSB (bivši KGB) puštaju se na ruskim ia internetskim stranicama, na volgogradskoj televiziji, u trgovačkim lancima, a za cilj imaju edukaciju djece o borbi protiv kriminala i terorizma. Edukativna serija pritom i upozorava najmlađe da im prijeti višegodišnja zatvorska kazna budu li policiji dojavljivali lažne informacije.

Glavni junak KGB-crtića je dječak Little Boy, a radnju prati tekst pripovjedača.

Prvi film prikazuje reakciju dječaka koji pronalazi torbu ostavljenu na pločniku. Uzima je i odnosi sa sobom dok se iz nje čuje otkucavanje sata koje odjednom prestaje. Nećemo vam pokazati što se dogodilo djetetu, na kraju pročita službeni spiker.

Drugi, pak, dječak pronalazi kartonsku kutiju te o tome telefonom obavještava policiju. Dječak se udaljava od kutije ne dopuštajući drugima da joj se približe. Riječ je o dobrome dječaku, koji za svoje dobro ponašanje prima medalju, otkriva komentator dok se na ekranu pokazuju brojevi telefona policije i FSB-a.

Drugi animirani video prikazuje priču o dječaku koji telefonom naziva policijskog službenika te ga upozorava da je u školi podmetnuta bomba, znajući da je informacija neistinita. Dječak za nagradu neće dobiti motocikl, već će provesti tri godine u zatvoru, riječi su komentatora.

Prva antiteroristička animacija za djecu pojavila se prije nekoliko godina. Interaktivna igra dostupna je online na web stranici Antiterror.ru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:19