Treća povijest

Ukida se emisija koja je popularizirala povijest

Siniša Kovačić
 Ronald Goršić / CROPIX
U mailovima podrške izdvajaju se oni koji smatraju da je riječ o "još jednom strašnom, nepromišljenom potezu HRT-a", da je potrebno da "vodstvo preipita odluku o ukidanju"

Potvrdila su se nagađanja da će v.d. glavnog ravnatelja Siniša Kovačić ukinuti projekt "Treće povijesti", koji je popularizirao povijest na Trećem programu.

Urednik i voditelj emisije Dario Špelić poslao je obavijest suradnicima koji su sudjelovali u projektu Treća povijest da je odlukom glavnog urednika HRT-a 3 Krešimira Čokolića on obustavljen.

Zbog Trećeg je programa već bilo dosta kritika u javnosti. Kulturnjaci su se 2016. pobunili protiv smjene urednika Deana Šoše izražavajući bojazan da će s njegovom smjenom koncepcija Trećeg programa pasti u vodu. Upozorili su da je Treći program "najreprezentativnije zrcalo moderne i progresivne Hrvatske i neprocjenjiv zamašnjak kulturnoj i kreativnoj produkciji".

Nakon što je urednik informirao da je emisiji došao kraj, uslijedila su pisma podrške urednicima i voditeljima Ladi Džidić i Dariju Špeliću u širom rasponu, od svećenika preko sveučilišnih profesora do kulturnjaka. U mailovima podrške izdvajaju se oni koji smatraju da je riječ o "još jednom strašnom, nepromišljenom potezu HRT-a", da je potrebno da "vodstvo preipita odluku o ukidanju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 23:42