DEŽURNI NEGATIVCI

TEŽAK UDARAC ZA HOLLYWOOD Rusija želi zabraniti prikazivanje američkih filmova u kinima

 AFP

Zaoštravanje napetosti između SAD-a i Rusije moglo bi uskoro poprimiti nove dimenzije. Naime, zbog prikazivanja Rusa kao glavnih negativaca u holivudskim hitovima poput Iron Mana 2 ili Osvetnika, pojavili su se glasovi koji zahtijevaju bojkot američkih filmova.

- U nekim filmovima je prisutna antiruska retorika, što zbunjuje mlađe generacije. U isto vrijeme, ruski filmovi teško se probijaju do platna a ponekad im to ne uspijE - izjavio je nedavno ruski parlamentarac Vladislav Grib.

Rješenje ovog problema ponudio je ruski TV producent Alexander Akopov.

- Jasno nam je da nas Hollywood neće prestati portretirati kao zlikovce. Samo im savjetujemo da dodaju malo balansa, tj. da u filmove ubace i neke ruske pozitivce. Osim što bi to bilo pošteno i politički korektno, ovakav bi pristup omogućio holivudskim filmovima da ostanu prisutni na ruskim platnima - rekao je Akopov.

Inače, početkom ovog mjeseca, redatelj Yuri Kara išao je još dalje kada je rekao da bi se zabrana prikazivanja trebala staviti na sve američke filmove sve dok SAD ne povuče sankcije koje je nametnula Rusiji zbog pripajanja Krima.

Ukoliko bi se ovakve najave ostvarile to bi bio težak udarac za Hollywood s obzirom da se Rusija osmo najveće filmsko tržište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 01:58