0,07

'SPECTRE' RASTURA EUROPU Bond i dalje obara rekorde, dok su američka kina doživjela najgori vikend godine

 Foto: Youtube
'Spectre' je velikih hit i u Danskoj: u prva tri dana prikazivanja oborio je danski rekord s 3,65 milijuna eura

Minulog vikenda novi nastavak Bond franšize u europskim je kinima obarao rekorde. U Nizozemskoj, primjerice, 'Spectre' je zaradio 3,3 milijuna eura, nadmašivši rekord koji je držao 'Skyfall'. U Finskoj je zaradio 2,35 milijuna eura, a u Norveškoj 2,7 milijuna eura. 'Spectre' je velikih hit i u Danskoj: u prva tri dana prikazivanja oborio je danski rekord s 3,65 milijuna eura, a u Švedskoj je zaradio 2,7 milijuna eura, 30 posto više od Skyfalla. U Velikoj Britaniji Bond je s 58 milijuna eura zarade ubilježio najbolji sedmodnevni rezultat.

No, vikend rezultati kino-blagajna s druge strane Atlantskog oceana, gdje Bond stiže tek sredinom tjedna, nisu toliko oduševljavajući: prvi na američkoj kino-ljestvici je 'Marsovac' s 11,4 milijuna dolara (ukupno 182,8 milijuna dolara), a zatim slijedi 'Goosebumps' s 10,2 milijuna dolara, što znači da je ukupno zaradio 57,1 milijun dolara, dok procijenjeni troškovi iznose 58 milijuna dolara. Na trećem je mjestu 'Bridge of Spies' Stevena Spileberga s 8 milijuna dolara. Nastavak animiranog hita 'Hotel Transylvania' uprihodio je dodatnih 5,8 milijuna dolara (ukupno 156 milijuna dolara), a 'film 'Burnt' s 5 milijuna dolara ovog vikenda zabilježen je kao drugi po redu komercijalni neuspjeh Bradleyja Coopera ove godine.

Titulu najgoreg kinootvaranja u SAD-u osvojila je pak Sandra Bullock s filmom 'Our Brand is Crisis', koji je proteklog vikenda zaradio 3,4 milijuna dolara.

Ukupno gledajući stanje na kinoblagajnama, kako su već primjetili neki analitičari, bio je to najgori vikend u SAD-u ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 09:18