KAKAV HIT!

SNIMA SE FILMSKA VERZIJA LEGENDARNOG TETRISA Producent: 'Bit će to velik, epski film'

 Wikipedia / Wikipedia

LOS ANGELES Uskoro počinje snimanje filmske adaptacije legendarnog Tetrisa, piše Wall Street Journal. Dobro ste pročitali, Tetris, video-igra u kojoj je cilj slagati geometrijske oblike koji padaju s vrha ekrana, nekako će zaživjeti na filmskom platnu.

Produkcije filma prihvatila se tvrtka Threshold Entertainment u suradnji s Tetris Company. Redatelj i glavni glumci još nisu odabrani, ali scenarij je već spreman.

'Bit će to velik, epski sci-fi film', kaže CEO Thresholda, Larry Kasanoff. 'Ovo nije film o gomili linija koje trče ekranom. Nećemo dati noge tim geometrijskim oblicima', mudro zaključuje producent.

Kasanoff je poznat po uspješnoj ekranizaciji igre 'Mortal Kombat'. Film, snimljen 1995. godine, zaradio je više od 70 milijuna dolara dok je nastavak iz 1997. 'Mortal Kombat: Annihiliation' utržio 35 milijuna.

U Thresholdu vjeruju kako će Tetris uspjeti zahvaljujući prepoznatljivom brendu: 'Brendovi su nove zvijezde Hollywooda, a mi imamo priču iza Tetrisa koja će ga učiniti daleko zanimljivijim', tvrdi Kasanoff.

Zadnjih godina, Threshold je surađivao s Marvelom i Legom na animiranim projektima, pa im iskustva u ovakvim projektima ne nedostaje.

Originalni Tetris djelo je ruskog programera Alekseja Pažitnova. Igra je ubrzo postala svjetskim fenomenom i danas skoro da nema osobe koja ne zna za Tetris.

'Ono što ćete vidjeti u filmu samo je vrh ledenog brijega koji će imati intergalaktičko značenje', hrabro najavljuje Kasanoff.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:40