NOVA OTKRIĆA

Slavni glumac: ‘Na snimanju ‘Kuma‘ svi su pričali da će me otpustiti, bilo je nelagodno. Predomislili su se iz jednog razloga‘

James Caan, Marlon Brando, Al Pacino i John Cazale u ‘The Godfatheru‘

 Ha/hollywood Archive/profimedia/Ha/hollywood Archive/profimedia
Slavni glumac Al Pacino otkrio je kako studio nije bio zadovoljan snimljenim scenama, a onda je redatelj povukao potez. Njegova sjećanja pod nazivom ‘Sonny Boy‘ izlaze 15. listopada

Al Pacino, legenda Hollywooda, jedan od najboljih i najutjecajnijih glumaca današnjice, umalo je dobio otkaz iz "Kuma", filma koji ga je već na startu karijere lansirao među one najbolje. Danas 84-godišnji Pacino ovjenčan svim mogućim najprestižnijim nagradama od Oscara do Emmyja, sada je progovorio kako mu nije išlo baš sve tako glatko te kako je na setu "Kuma" imao dosta problema, Dapače, otkrio je kako je umalo otpušten s tog projekta jer je produkcija sumnjala u - njegovu izvedbu!

image

James Caan, Marlon Brando, Al Pacino i John Cazale u ‘The Godfatheru‘

Ha/hollywood Archive/profimedia/Ha/hollywood Archive/profimedia

Naime, u odlomku iz njegovih novih memoara "Sonny Boy" objavljenih ekskluzivno u The Guardianu, Pacino je rekao da mu se nije svidjela scena s kojom je morao na audiciju, koja je bila emocionalno skromna i uglavnom se sastojala od izlaganja. Ipak, dobio je ulogu Michaela Corleonea, rasipnog sina mafijaškog bossa Vita Corleonea (Marlon Brando) u tom kultnom kriminalističkom filmu iz 1972. godine. Redatelj Francis Ford Coppola ga je favorizirao u odnosu na sve ostale, a kako se pisalo, konkurencija su mu bili Jack Nicholson, Robert Redford, Warren Beatty i tada također slabo poznati Robert De Niro. Na kraju je podsjeća The Independent, Pacino zaradio izvrsne kritike i nominaciju za Oscara za svoju ulogu u filmu, no negativnih reakcija na njegov rad nakon što je prvih nekoliko scena snimljeno, kako se sada pokazalo i dalje se jako dobro sjeća,

image

Al Pacino i Diane Keaton

Image Capital Pictures/film Stills/profimedia/Image Capital Pictures/film Stills/profimedia

Nakon što je snimanje počelo, napisao je: "Kolegica Diane Keaton i ja proveli smo te prve dane smijući se jedno drugome, morali smo izvesti onu uvodnu scenu svadbe s probe koju smo toliko mrzili. Na temelju samo te jedne scene bili smo sigurni da smo u najgorem filmu ikad snimljenom, a kad bismo završili snimanje za taj dan, vratili bismo se na Manhattan i napili se. Mislili smo da je naša karijera gotova."

image

Diane Keaton i Al Pacino

Capital Pictures/film Stills/profimedia/Capital Pictures/film Stills/profimedia

Kada su šefovi studija Paramount počeli pregledati snimljeni materijal, Pacino tvrdi kako se krenuli i preispitivati je li on pravi glumac za tu ulogu.

"Kružile su glasine po setu da će me otpustiti. Mogli ste osjetiti taj gubitak zanosa dok smo snimali. Postojala je nelagoda među ljudima, čak i ekipom, dok sam radio. Bio sam toga vrlo svjestan. Pričalo se da ću dobiti otkaz, a vjerojatno i redatelj. Jer on je bio zaslužan što sam ja u tom projektu.", otkrio je dodajući kako je pregledao tada snimljene scene i zaključio kako nisu ništa spektakularno. No baš je to zapravo i želio.

"Cijeli moj plan za Michaela bio je pokazati da taj klinac nije bio svjestan situacije i da nije nastupao s osobnošću koja je bila posebno puna karizme. Moja je ideja bila da se taj tip pojavi niotkuda. To je bila snaga ove karakterizacije. To je bio jedini način na koji je ovo moglo funkcionirati: pojavljivanje te osobe, otkrivanje njezinih sposobnosti i potencijala. Nadao sam se da ću do kraja filma stvoriti enigmu. I mislim da je to ono čemu se Coppola također nadao. Ali niti jedno od nas dvoje nije znalo kako to objasniti drugome.", iznio je.

image

Francis Ford Coppola

Ifa Film/united Archives/profimedia/Ifa Film/united Archives/profimedia

Prema glumčevoj priči, zbog svega je odlučeno je da se pomakne scena u restoranu u kojoj se Michael osvećuje dvojici neprijatelja i snimi je se ranije od planiranog. Ideja je bila da se Pacinu dopusti da pokaže za što je sposoban. I upalilo je.

"Zbog te scene koju sam izveo, zadržali su me u filmu i nisam dobio otkaz.", otkrio je Pacino. "Sonny Boy" izlazi u utorak 15. listopada.

image

Al Pacino i Richard S. Castellano

Ha/hollywood Archive/profimedia/Ha/hollywood Archive/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2024 10:33