STREAMING SERVIS

SENZACIONALNA VIJEST KOJA ĆE ODUŠEVITI MNOGE Od danas je Netflix dostupan i na hrvatskom tržištu!

 Reuters
Prema posljednjim podacima, Netflix je brojao više od 66 milijuna pretplatnika u SAD-u, odnosno 69,2 milijuna ukoliko se uračunaju i oni koji koriste besplatno probno razdoblje

Vodeća svjetska internetska streaming televizija Netflix proširila je svoju dostupnost u novih 130 zemalja svijeta, objavio je direktor Netflixa Reed Hastings na tehnološkom sajmu CES u Las Vegasu.

Među zemljama u kojima je sada moguće gledati program Netflixa nalazi se od sada i Hrvatska, a od europskih zemalja na popisu su i Turska, Poljska i Rusija. Netflix se već prošle godine proširio na Francusku, Njemačku i Španjolsku, a do kraja 2016. planiraju biti u 200 zemalja svijeta.

U danas objavljenom proširenju Netflix je obuhvatio, između ostalih, Indiju, Indoneziju, Saudijsku Arabiju i Južnu Koreju.

Prema posljednjim podacima, Netflix je brojao više od 66 milijuna pretplatnika u SAD-u (odnosno 69,2 milijuna ukoliko se uračunaju i oni koji koriste besplatno probno razdoblje), te 23,95 milijuna diljem svijeta (25,95 milijuna s onima koji još isprobavaju).

Netflix je najavio da će ove godine proizvesti više od 30 serija, a tijekom godine planiraju pokrenuti HDR (high dynamic range) sadržaj, koji bi trebao pružiti doživljaj jačih boja slike.

Cijene pretplate

Časopis Bug piše da su se, iako na službenom webu Netflixa Hrvatska još nije na popisu, uvjerili kako usluga funkcionira. Nakon jednostavne registracije novi korisnici dobivaju i prvih mjesec dana besplatnog korištenja.

Cijene mjesečne pretplate su:

- 7,99 eura za gledanje sadržaja na jednom uređaju u SD rezoluciji

- 9,99 eura za gledanje na 2 uređaja istovremeno i u HD rezoluciji

- 11,99 eura za najviše 4 uređaja, uz HD i Ultra HD rezoluciju

Lansiran 2007.

Netflix je lansiran 2007. godine, a donio je novost omogućujući online gledanje kompletnih sezona vlastitih serija, kao što su "Orange Is the New Black" ili "House of Cards", što korisnike stavlja u "povlašteni položaj" jer ne moraju čekati iz tjedna u tjedan. Kvaliteta streaminga automatski se prilagođava korisnikovoj brzini interneta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:23