POZNATI GLUMAC

‘Rasplakao sam se, priča je to o osobnoj, strašnoj tragediji autorice Bridget Jones. Udala se, dobila djecu, no...‘

Hugh Grant u filmu Dnevnik Bridget Jones

 All Film Archive/working Title/mary Evans Picture Library/profimedia/All Film Archive/working Title/mary Evans Picture Library/profimedia
S obzirom na koncept priče, Hugh Grant je bio uvjeren da njegov lik "ne može imati apsolutno nikakvu ulogu" u filmu, no ipak se našao s producentima kako bi osmislili kako Daniela vratiti u priču

Bridget Jones, književni (kasnije i filmski lik) koji se još tijekom devedesetih upisao u popularnu kulturu, a iz kolektivne ga memorije ni do danas nije izbrisao protok vremena, još jednom se, početkom naredne godine, vraća na veliko platno. U naslovnoj ulozi filma "Bridget Jones: Mad About the Boy" naći će se neodoljiva Oskarovka Renée Zellweger, no ovoga puta, u novim je avanturama neće pratiti njena velika ljubav Mark Darcy (Colin Firth). Niz kultnih romantičnih komedija o osebujnoj Bridget - "Dnevnik Bridget Jones" (2001.), "Bridget Jones: Na rubu pameti" (2004.) te "Drugo stanje Bridget Jones" (2016.) - nastavlja film u kojem, među ostalim, glume Bridgetinim fanovima dobro poznata lica poput Emme Thompson, Jima Broadbenta, Gemme Jones, Sarah Solemani te Sally Phillips, ali i poznati glumci poput Chiwetela Ejiofora, Lea Woodalla te Isle Fisher, koji su se franšizi netom pridružili.

Obožavatelje će obradovati i povratak Daniela Cleavera, kojega je i ranije šarmantno interpretirao britanski glumac Hugh Grant.

Nekadašnja ikona romantičnih komedija poput "Notting Hilla" i "Love Actually", koja se zadnjih godina sve češće pojavljuje u ulogama negativaca, kao što je to slučaj i u njegovu nadolazećem filmu "Heretic", za scenarij novog filma o Bridget ima samo riječi hvale.

"To je zapravo jako dobar i dirljiv scenarij. I to vam govorim ja, koji sam vrlo neugodan kad je riječ o scenarijima. Ovaj je briljantan", veli Grant, koji film opisuje "ekstremno duhovitim", ali i "veoma, veoma tužnim".

Priča snažno rezonira, smatra Grant, jer zrcali osobnu tragediju autorice knjiga o Bridget Jones Helen Fielding, piše Indiewire.

"Ona ima tužnu priču. Udala se za američkog scenarista, dobila djecu, a onda je on preminuo, a ona je sama odgojila djecu", ispričao je Grant te dodao da je Fielding počela pisati roman o toj temi, a potom shvatila da glavni lik "nalikuje Bridget" te je stoga priču pretvorila u novi nastavak "Bridget Jones".

S obzirom na koncept priče, Grant je bio uvjeren da njegov lik "ne može imati apsolutno nikakvu ulogu" u filmu, no ipak se našao s producentima kako bi osmislili kako Daniela vratiti u priču.

"Činilo mi se da je njihov prijedlog bio u redu, no ne i odličan. I smatrao sam da je liku potrebno dubine. On je sada u šezdesetima, ne može samo kliziti ulicom King‘s Road i škicati mlade cure. Nešto mu se moralo dogoditi u međuvremenu. Pa smo osmislili poprilično dobru - ja sam osmislio poprilično dobru - priču o tome", zaključio je Grant tijekom svog posjeta šou Grahama Nortona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. listopad 2024 14:10