ŠAROLIKO DRUŠTVO

PRVI PUT U PULI Svjetske premijere srpskog i brazilskog filma, u Areni Daldry, Ovashvili, Dragojević...

 Pula Film Festival
Među filmskim gostima, u Puli će tijekom festivala biti redatelj i scenarist Stephen Daldry, čiji je film 'Smeće' u međunarodnoj natjecateljskoj konkurenciji, te George Ovashvili, redatelj 'Otoka kukuruza', scenarist 'Gomorre' i 'Pasolinija' Maurizio Braucci, redatelj 'Parade' Srđan Dragojević, scenograf 'Atlasa oblaka' i 'Parfema' Uli Hanisch

PULA - Prvi put na 62. pulskom filmskom festivalu u sklopu međunarodnog programa svjetsku premijeru imat će dva filma - film "Pored mene" (Srbija) redatelja Stevana Filipovića te "Streetkids United II: The Girls from Rio" (Velika Britanija, Nizozemska, Brazil) redateljice Marie Clare, priopćili su iz Pula film festivala.

Riječ je o filmovima koji su svoje putovanje po filmskim platnima diljem svijeta odlučili početi u Puli, a oba će filma prije premijere predstaviti filmska ekipa, redatelj i redateljica.

Bogati međunarodni program ovogodišnjega filmskog festivala u Puli sastoji se od natjecateljskoga i nenatjecateljskog dijela, programa kratkometražnih filmova "Samo kratko" u suradnji s Europskom filmskom akademijom, programa za mlade "Dizalica" i programa za djecu "Pulica".

Među odabranim filmovima u međunarodnome programu je dobitnik Zlatne palme Filmskog festivala u Cannesu, francuski film "Dheepan" redatelja Jacquesa Audiarda, dobitnik nagrade stručnog žirija tog festivala, film "Jastog" redatelja Yorgosa Lanthimosa, nagrađen i na drugim uglednim svjetskim festivalima, te dobitnik nagrade za režiju na Sundance festivalu, film redateljice Alante Kavaite "Ljeto za Sangalie".

U sklopu spomenutih programa, publika 62. filmskog festivala u Puli moći će pogledati više od 40 filmova iz više od 20 zemalja svijeta te upoznati filmske ekipe - goste 62. pulskoga filmskog festivala.

Među filmskim gostima, u Puli će tijekom festivala biti slavni redatelj i scenarist Stephen Daldry, čiji će film "Smeće" posjetitelji moći vidjeti u međunarodnoj natjecateljskoj konkurenciji, te George Ovashvili, redatelj "Otoka kukuruza", višestruko nagrađivanog filma na međunarodnim filmskim festivalima u Karlovym Varyima i Palm Springsu.

TV-serija na kino platnu

Gosti će biti i scenarist "Gomorre" i "Pasolinija" Maurizio Braucci, redatelj "Parade" Srđan Dragojević, scenograf "Atlasa oblaka" i "Parfema" Uli Hanisch, scenaristica "Ide" Rebecca Lenkiewicz, redatelj Bote Thomas Logoreci te mnogi drugi. Još jedna zanimljivost ovogodišnjega međunarodnog programa 62. pulskog filmskog festivala i prikazivanje serijala "Utopija" Dennisa Kellyja. Televizijski serijali na velikom platnu kina trend su na svjetskim filmskim festivalima kojima se pridružuje i Pulski filmski festival.

Inače, međunarodni program 62. pulskoga filmskog festivala održat će se od 18. do 25. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:36