VESELJE ZA KLINCE

'Priča o igračkama 2' 3D krajem travnja u kinima

Nakon što se u listopadu prošle godine mogao pogledati film "Priča o igračka 1" u 3D tehnici, 29. travnja stiže i nastavak filma "Priča o igračkama 2" isključivo u 3D tehnici i sinkroniziran na hrvatski. Sve je to zagrijavanje za potpuno novu o "Priču o igračkama 3" koja u hrvatska kina dolazi 1. srpnja.

"Priča o igračkama“, revolucionarna prva suradnja kompanija Walt Disney Studios i Pixar, postao je jedan od najutjecajnijih animiranih filmova svih vremena. Smješten u ekscentričan svijet napučen igračkama koje hodaju, pričaju i imaju vlastita neprijateljstva, snove i strahove, film je predstavio upotrebu inovativnih alata i tehnika koji stvaraju potpuno novi oblik animacije.

Prvi dugometražni animirani uradak u potpunosti stvoren pomoću tehnika kompjuterske animacije, film „Priča o igračkama“ je osmislio i režirao John Lasseter, bivši Disneyev animator.

Nevjerojatni uspjeh filma „Priča o igračkama“ je možda učinio snimanje nastavka neizbježnim, no „Priča o igračkama 2“ je uspjela nadići original na kino blagajnama, postavši prvi animirani nastavak koji je zaradio više novaca od svog prethodnika.

Film „Priča o igračkama 2“ je već prvi vikend prikazivanja porušila sve rekorde gledanosti u Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji i Japanu te je postala najuspješniji animirani film 1999. godine s zaradom u SAD-u od 245 milijuna dolara, te međunarodnom zaradom od 485 milijuna dolara.

„Priča o igračkama 2“ je osvojila jednu nominaciju za Oscara i dvije nominacije za nagradu Zlatni Globus, osvojivši na kraju Zlatni Globus u kategoriji Najbolji film – mjuzikl ili komedija, kao i nagradu Grammy za Najbolju pjesmu napisanu za film, televiziju i ostale vizualne medije (Randy Newman „When She Loved Me“)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:11