SVJETSKI USPJEH

POČELO SNIMANJE 'IGRE PRIJESTOLJA' U HRVATSKOJ Prvi kadrovi u Arboretumu u Trstenom

 Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Četvrta sezona planetarno popularnog i nagrađivanog serijala “Igre prijestolja” u originalnoj produkciji HBO-a počela se napokon snimati u Hrvatskoj. Prvi setovi snimljeni su u Arboretumu u Trstenom, a nakon završetka snimanja na toj lokaciji setovi će se premjestiti u Dubrovnik, Split, Klis i ostale lokacije koje su zadovoljile producente. “Game of Thrones” u Hrvatskoj će se snimati ukupno 37 dana.

- Ovdje se osjećamo kao kod kuće. Jako nam je lijepo vratiti se u Dubrovnik i njegovu okolicu, gdje imamo veliku podršku građana i lokalne samouprave. Ovdje snimamo već treću sezonu i u potpunosti poznajemo cijelu ekipu koja nam pomaže i kojoj se zahvaljujemo - kaže Bernardette Caulfield, producentica serije. Iako su birali između nekoliko zemalja, Dubrovnik su uz ostalo izabrali jer im država vraća dio uloženih sredstava.

Foto: Tonci Plazibat / CROPIX / CROPIX
Dubrovnik, 280813. U Arboretumu u mjestu Trsteno nedaleko od Dubrovnika zapocelo je danas snimanje serijala Igre Prijestolja.Na fotografiji: detalj sa seta, snimanja serije.UPOZORENJE: Slike su samo za Jutarnji List i Slobodnu Dalmaciju. Potpisan je EMBARGO i smiju se objaviti samo dvije (2) fotografije sa seta.Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

- Za snimanje u Hrvatskoj platili smo 40-ak milijuna kuna, a država bi nam trebala vratiti oko 8 milijuna kuna, što je fantastično i jedan je od razloga zašto ćemo se, ako i u petoj sezoni budu potrebni kadrovi iz Hrvatske, vratiti ovdje - kaže Caulfield.

Od glumačke ekipe na ovom setu su: Natalie Dormer, Diana Rigg, Gwendoline Christie, a u tim je setovima i nekoliko desetaka hrvatskih statista, uglavnom djevojaka iz Dubrovnika.

Dolazak “Game of Thrones” u Dubrovnik treći put potaknuo je i brojne turiste koji u turama posjećuju lokacije snimanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:53