SMIJEH DO SUZA

PARTIZANSKO - USTAŠKO - ČETNIČKI SPEKTAKL ODGOVARA NA PITANJE: GDJE SI BIO '45.? Nova komedija stiže u kina

Partizansko-ustaško-četnički spektakl kroz ironiju progovara o današnjim podjelama u društvu, onu na partizane i ustaše. Priču na granici bizarnog potpisuje scenarist Zoran Lazić, koji je ujedno i autor songova

Gdje si bio '45? Na to pitanje odgovara novi film redatelja Ivana Gorana Viteza "Narodni heroj Ljiljan Vidić". Ova prva partizanska komedija u povijesti hrvatske kinematografije, kako to najavljuje producent Interfilma, stići će u kina na samu Staru godinu.

Prava zapravo definicija bila bi da je to partizansko-ustaško-četnički spektakl koji kroz ironiju progovara i o današnjim podjelama u društvu, onu na partizane i ustaše. Priča koju potpisuje scenarist Zoran Lazić, koji je ujedno i autor songova, na granici je bizarnog i u svakom slučaju vrlo originalna. Govori o četi partizana koja se, predvođena mladim pjesnikom, natječe na endehazijskom talent showu "Čimbenik X". Pobjednik osvaja nastup na Poglavnikovu domjenku te samim time i priliku da uz pjesmu, ples i pucnjeve okonča rat.

Glavne uloge imaju Kristijan Jaić, Stjepan Perić, Stojan Matavulj, Ljubiša Savanović, Tena Jeić-Podgajski i Ivan Đuričić. Josipa Broza Tita glumi Dragan Despot, Antu Pavelića Dražen Čuček, a Adolfa Hitlera Dražen Kuhn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:52