INFORMATIVNI PROGRAM

NOVOSTI NA HRT-u Emisija 'Otvoreno' uskoro seli na četvrti program: 'Bit će to samo tijekom ljetne sheme'

 Sasa Midzor Sucic / CROPIX

Za HTV-ovu emisiju “Otvoreno”, koju vode Mislav Togonal i Domagoj Novokmet, ove godine neće biti ljetne sheme. Ta informativna emisija od 22. lipnja bit će prebačena s Prvog na Četvrti program HTV-a gdje će se nastaviti emitirati od ponedjeljka do petka u terminu iza 22 sata.

Rade bez zamjena

No, kako objašnjava voditeljica Informativno-medijskog servisa HRT-a Lamija Alečković, bit će to samo u sklopu ljetne sheme, jer će se već od jeseni “Otvoreno” vratiti na Prvi program HTV-a. Togonal i Novokmet sami će odraditi cijelo ljeto, točnije prema sadašnjim planovima nitko neće uskočiti u ljetno izdanje “Otvorenog”. Inače, izdanje emisije od ovog petka bit će posvećeno HRT-ovoj novoj akciji - istraživanju kvalitete vode. Riječ je o pilot-projektu IMS-a kojim se tematski žele što više približiti građanima i obrađivati teme od općeg interesa.

Dva velika projekta

Sljedeća tema trebala bi im biti vezana uz hranu, a s takvim istraživanjima ići će jednom mjesečno i taj tjedan kroz sve svoje programe, od televizije do radija i interneta, temeljito istražiti zadanu temu. O planovima za jesen još u IMS-u nisu željeli govoriti, no ovo ljeto čekaju ih dva velika projekta - obilježavanje 20 godina od tragedije u Srebrenici te 20 godina od akcije Oluja. Inače, na HRT-ov projekt “Moj posao”, u sklopu kojeg će primiti mlade novinare, na Prisavlje je pristiglo čak 250 molbi, a primaju ih samo deset.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:39