SILA SE BUDI

NAKON NEVJEROJATNE 101 GODINE U GLINI SE OPET IDE U KINO! 'Ratovi zvijezda' odabrani za milenijski događaj

 AFP
Na platnu širokom 9,30 i visokom 3,90 metara, Glinjani će od sada moći gledati filmove u 3D formatu

GLINA - Nakon više od četvrt stoljeća u Glini će se u Hrvatskom domu održati prva filmska projekcija, a Glinjani će projekciju novog filmskog hita "Ratovi zvijezda: Sila se budi" moći gledati u najsuvremenem digitalnom formatu.

Zahvaljujući projektu digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača, koji su kao nacionalni program audiovizualnog stvaralaštva zajednički pokrenuli Hrvatski audiovizualni centar, te Ministarstvu kulture glinski Hrvatski dom uključio se u mrežu 15 digitaliziranih kinodvorana u Hrvatskoj.

Trogodišnji projekt započeo je 2013., kada je u prvoj godini obuhvatio digitalizaciju 30 kinodvorana i festivala, za što je izdvojeno nešto više od 8,3 milijuna kuna. Šest kina je digitalizirano u 2014. godini za ukupno 1,8 milijuna kuna, a ove godine završila je digitalizacija još 15 kinodvorana s planiranim financijskim ulaganjima od 4,25 milijuna kuna.

"Otvaranje kina u Glini osjetno će obogatiti kulturnu ponudu u našem gradu. Zbog toga se i Grad Glina kao partner, spremno uključio u taj projekt. U uređenje i novu opremu uloženo je oko 700.000 kuna, od čega je polovicu osiguralo Ministarstvo, a ostalo Grad. Zadovoljstvo mi je što naše građane mogu pozvati na prvu projekciju za koju smo osigurali besplatan ulaz", rekao je pročelnik gradske Stručne službe Bojan Dadasović.

Na platnu širokom 9,30 i visokom 3,90 metara, Glinjani će od sada moći gledati filmove u 3D formatu. Kako kažu u gradskoj upravi, to je gradu najveća nagrada za punu 101 godinu od prve filmske projekcije u Glini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:57