FOOL ME ONCE

Možda i jest hit na Netflixu, no serija je - bedasta. Snimljena je po djelu pisca ‘aerodromske literature‘

Fool Me Once

 Netflix/
Cobenovi trileri temeljeni na efektnim polazišnim dosjetkama postali su posljednjih godina izvor hranidbenih tvari i za TV industriju

Američki pisac trilera Harlan Coben već je tri desetljeća zapaženi akter u niši koju se katkad prezrivo naziva "aerodromska literatura". Cobenovi trileri temeljeni na efektnim polazišnim dosjetkama postali su posljednjih godina izvor hranidbenih tvari i za TV industriju. Netflix je s Cobenom potpisao ekskluzivni ugovor i po njegovim romanima snimio čak devet serija na četiri jezika. Najbolja je od njih - zanimljivo - ona na poljskom: "U šumi" (2020.).

Britanska serija "Fool Me Once" najnoviji je plod braka Cobena i Netflixa. Poput svih Cobenovih pripovijesti, i ova ima priljepčivu početnu dosjetku. Maya (Keegan) je upravo pokopala ubijenog supruga. Sutradan provjerava videosnimku iz sobe svog djeteta i opazi mrtvog muža kako se igra s kćeri. Nju samu, pak, sumnjiči policijski inspektor (Akhtar) koji istražuje ubojstvo muža.

image

Fool Me Once

Netflix/

Cobenovi zapleti uvijek su vrtuljci puni obrata i cliffhangera. Tako je i ovdje. Kao kod starih feljtonističkih romana, i u "Fool Me Once" glavinjate iz obrata u obrat, a ljepilo logike i motivacije koje bi sve to trebalo slijepiti drži sve slabije kako zaplet napreduje. Dodatni je problem serije glavna junakinja. Maya bi trebala biti prekaljena ratna veteranka koja je prošla štošta, a glumi je glumica koja se po dobi i izgledu doima kao da je netom pristigla iz folkoteke. Serija je pitka, ali zaista bedasta.

PREVARI ME JEDNOM (Fool Me Once, V. Britanija 2024.), režija: David Moore, Nimer Rasheed, uloge: Michelle Keegan, Adeel Akhtar, Joanna Lumley, Netflix

Ocjena: 3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:40