PREMIJERA FILMA

'MEMOARI SLOMLJENOG UMA' Misli o životu i vremenu u kojem živimo pulskog filmaša američke škole

 YouTube
Puljanin Danilo-Lola Ilić je diplomirao na Odsjeku za film i TV montažu Umjetničke akademije u Beogradu, a režiju je magistrirao na Ohio University's School Of Film

ZAGREB - Dugometražni igrani film "Memoari slomljenog uma" Danila-Lole Ilića, priča o čovjeku i društvu koja kompilira misli o životu i vremenu u kojem živimo, premijerno će se prikazati u četvrtak, 14. siječnja u Klubodromu Pulske filmske tvornice.

U svakodnevnom sivilu, svojevrsnom samonametnutom zatvoru, glavni likovi te filmske drame istražuju uzroke i posljedice suvremene interakcije te ujedno pokušavaju dokučiti pravu vrijednost ljudskog postojanja, stoji u najavi filma.

"Film je svojevrsno samopropitivanje te predstavlja emocionalno i ponekad nadrealno putovanje kroz stanja svijesti onoga koji se ne uklapa u svijet, te pokušava shvatiti je li on slomljen ili se to svijet raspada", ističe se.

Gosti hrvatske premijere bit će Danilo-Lola Ilić, koji uz režiju potpisuje produkciju, scenarij i montažu filma te njegove suradnice Nives Galić i Anna Gaspotić. Ulaz na program je besplatan.

Film, sniman u Puli i Istri, premijerno je bio prikazan na 43. FEST-u, Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu, a potom na 8. Leskovačkom međunarodnom festivalu filmske režije LIFFE.

Puljanin Danilo-Lola Ilić je diplomirao na Odsjeku za film i TV montažu Umjetničke akademije u Beogradu, a režiju je magistrirao na Ohio University's School Of Film.

Prethodno je režirao dugometražne dokumentarne filmove "Pula je i moj grad“ (2014.) i „Prašina svakodnevnog života“ (2011.), te dugometražnu dramu "Distortion" (2007.) nagrađenu na Accolade Competition.

Pulska filmska tvornica je udruga koja stvara i podržava filmske autore, organizirajući teorijsku i praktičnu edukaciju te programe i manifestacije usmjerene ka razvitku, unapređenju i promociji filmskog i video stvaralaštva.

Važno mjesto u radu udruge ima Klub Pulske filmske tvornice, svakodnevno mjesto okupljanja filmskih entuzijasta koji u poticajnom ambijentu razmjenjuju iskustva i ideje te razvijaju projekte za koje na raspolaganju imaju logističku i tehničku potporu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:51