BILO JE I VRIJEME

MARVEL I SONY POSTIGLI DOGOVOR Spider-Man će se napokon pridružiti ekipi iz Osvetnika

Sony Pictures i Marvel Studios zajedno će snimati sljedeći nastavak filma o Spider-Manu, objavile su dvije tvrtke.

Kevin Feige, predsjednik Walt Disney Co's Marvel Studios, i Amy Pascal iz Sony Pictures bit će koproducenti filma koji bi se trebao prikazivati od srpnja 2017.

Prema tom dogovoru Spider-Man će se pojaviti i u predstojećem Marvelovu filmu a Marvelovi superjunaci među kojima su i Iron Man, Thor i Captain America mogli bi se pojaviti u sljedećim filmovima o Spider-Manu.

Sony Pictures Entertainment i dalje će imati prava na Spider-Mana, superheroja Marvelovih stripova.

"Spider-Man živi više od 50 godina u Marvelovu svijetu a ovim dogovorom obožavatelji će moći uživati nakon što Spider-Man zauzme mjesto koje mu pripada među drugim superherojima", kaže se u priopćenju.

Istovremeno, Marvel nije uspio postići sličan dogovor s filmskim studijom 20th Century Fox koji posjeduje filmska prava za popularne X-Mene te Fantastičnu četvorku (Fantastic Four).

Razočarani propašću dugotrajnih pregovora u Marvelu su se odlučili na prilično kontroverzne poteze – odlučili su ugasiti strip o Fantastičnoj četvorci i uveli zabranu uvođenja novih X-Men superheroja.

Fantastična četvorka trebala bi završiti stripovsku egzistenciju za par mjeseci, u epizodi s rednim brojem 645, prigodno nazvanoj Fantastic Fourever.

S obzirom da se izlazak zadnjeg broja stripa očekuje u travnju, a novi film o Fantastičnoj četvorci u kina stiže 7. kolovoza, jasno je da Marvel ovaj potez povlači samo kako bi napakostio Foxu.

Ukidanje stripa, koji s prekidima izlazi već 54 godine, neće previše pogoditi Marvel pošto se serijal s avanturama Reed Richardsa, Susan i Johnnyja Storma te Bena Grimma ili Stvari ne prodaje posebno dobro.

No, zato X-Men stripovi idu sjajno i njihovo ukidanje ne dolazi u obzir. Ipak, kako bi se osvetili Foxu zbog propalih pregovora, u Marvelu su uveli embargo na uvođenje novih likova u taj stripovski serijal te su potpuno ignorirali zadnji X-Men film 'Dani buduće prošlosti'.

Slična sudbina vjerojatno čeka još jednog Marvelovog junaka, šašavog Deadpoola kojeg bi trebao glumiti Ryan Reynolds. Prava na filmsku ekranizaciju Deadpoola također ima 20th Century Fox, a film je najavljen za 2016. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:17