NA VRATIMA SLAVE

GORAN NAVOJEC: Postao sam omiljenislavenski kriminalac u Hollywoodu

U Norveškoj je snimio film sa Stellanom Skarsgĺrdom, a pojavljuje se i u dvije hit serije; ‘Crossing Lines’ na NBC-u i ‘The Game’ na BBC-u

Sudeći prema snimanjima odrađenim u prošloj godini, Goran Navojec naš je najuspješniji glumac kad su strani projekti u pitanju i glumac kojem se polako otvaraju i vrata Hollywooda. Prošle je godine sudjelovao u norveškom filmu “Kraftidioten”, a još značajnije od filmskih za Navojca su epizodne uloge u NBC-jevoj popularnoj seriji “Crossing Lines” i BBC-jevoj “The Games”. Naravno, najzapaženiju je ulogu imao u kino hitu “Nemoguća misija: Protokol duh” s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi.

Pripadnik bande

Baš kao i u “Nemogućoj misiji”, gdje je glumio opasnog ruskog zatvorenika, i u drugim stranim projektima Navojec je nastavio s nizom uloga opakih kriminalaca koji naravno dolaze iz slavenskih zemalja. U seriji “Crossing Lines” s Donaldom Sutherlandom u glavnoj ulozi odlično mu je došla i njegova ljubav prema brzini i motorima, pa je u prosincu odigrao rolu kriminalca i ubojice iz Slovačke, pripadnika zloglasne motorističke bande koja se bavi mutnim poslovima. Serija “Crossing Lines” vrlo je gledana i ušla je u svoju drugu sezonu, a epizoda s Navojcem tek se treba emitirati.

Kao idealnog za ulogu ruskog špijuna Gorana Navojca su zapazili producenti nove BBC-jeve serije “The Game” čija je radnja smještena u sedamdesete godine prošlog stoljeća, u vrijeme hladnog rata. U glavnim su se ulogama našli Tom Hughes i Victoria Hamilton.

Film “Kraftidioten”, u režiji norveškog redatelja Hansa Pettera Molanda, Navojec je snimao lani u veljači uz sjajnu glumačku ekipu poput iskusnog Brune Ganza, poznatog po ulozi Hitlera u nagrađivanom filmu “Konačni pad”, te Stellana Skarsgĺrda koji je svjetsku karijeru izgradio kroz filmove poput “Dobri Will Hunting”, “Muškarci koji mrze žene”, ali i “Nimfomanka dio. 1” koji trenutno igra u kinima. O uspjehu filma dovoljno govori da je ušao u konkurenciju Berlin Film Festivala.

Brojne audicije

Uza sve obaveze, Navojec je stigao u Makedoniji snimiti i film “Lazar” u režiji Svetozara Ristovskog gdje glumi šefa taxi stanice, te “Atomski s desna” pod redateljskom palicom poznatog srpskog redatelja Srđana Dragojevića.

U svojoj karijeri, barem kad su u pitanju strane produkcije, može se pohvaliti i odličnom ulogom u talijanskom filmu “Elvis i Merlin” u kojem jer, naravno, glumio dvojnika Elvisa Presleyja. A ako se samog glumca pita čemu duguje svoj veliki uspjeh reći da se radi o spoju sreće i poklapanja sa traženim likom.

Naravno, tu je i agencija Zona iz BiH.

- Imam svoju agenticu Anilu Gajević, ali vani se ionako sve radi putem audicija. Moraš biti velika zvijezda da bi te samo pozvali za ulogu. Druga je stvar kad radim kod kuće gdje me režiseri već poznaju i znaju što mogu raditi. Vani je sve zapravo stvar toga koliko se poklapaš s njihovom idejom lika kojeg traže, a konkurencija je ogromna - objašnjava Navojec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:05