TKO PREŽIVI PRIČAT ĆE

Gegovi s crijevnim tegobama u filmu sa zapanjujućom listom zvijezda

„Tko preživi pričat će“ je vestern parodija iza koje kao redatelj, koscenarist i glavni glumac stoji Seth Mac Farlane, američki komičar koji je karijeru otpočeo u animaciji („Family Guy“), da bi potom prešao u igrane dugometražne filmove.

Mac Farlaneova zamisao je bila da načini komediju koja će demistificirati život ne Divljem Zapadu i humor graditi na bijedi i čamotinji opjevane ere. U „A Million Ways to Day in the West“ tako ljudi ginu kao mušice, rijetko se peru, nikad se ne smiju na fotografijama, žene nose čelične korzete, a pomade za brkove skupa su investicija.

Sve to skupa, nažalost, zvuči duhovitije nego što jest. Unatoč razmjerno zanimljivoj premisi i zapanjujućoj listi zvijezda (Charlize Theron, Liam Neeson, Giovanni Ribisi, Jamie Foxx), Mac Farlaneov vestern film je tanahnog humora koji se prečesto svodi na gegove s crijevnim tegobama. Jedan od problema je što je Mac Farlane sam odlučio glumiti glavnu ulogu, umjesto da je povjeri provjerenom glumcu komičaru. Rezultat je film koji je po humoru sasvim blizak amaterskim skečevima s You tubea, ali i osjetno, osjetno skuplji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:40