NAGRAĐIVANI SERIJAL

FOTO 'Igra prijestolja' ponovno se snima u Dubrovniku: 'Nigdje nismo imali ovako topao i iskren doček'

- Nigdje nismo imali ovako topao i iskren doček - kazala je glavna producentica serijala „Game of Thrones“ Bernie Caulfield nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Vlahušića upućenih ekipi scenarista, producenata, redatelja i ostalih članova snimateljske ekipe serijala na taraci hotela Excelsior, jednoj od najljepših dubrovačkih mjesta s pogledom na staru gradsku jezgru.

Među nazočnima bili su tvorci serijala - scenaristi, izvršni producenti i redatelji David Benioff i Dan Weiss.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika, Andro Vlahušić i Turistička zajednica grada Dubrovnika upriličili su u srijedu navečer koktel dobrodošlice za snimateljsku ekipu treće sezone serijala „Igre prijestolja“.

Gradonačelnik Dubrovnika je nazočnima zahvalio što su ponovno došli u Dubrovnik snimati serijal, te im zaželio uspješan rad. Istaknuo je svoje oduševljenje time što je Dubrovnik izabran kao lokacija „Kings Landinga“ unatoč tome što je danas u studijima HBO -a moguće stvoriti čudesne umjetne scenografije.

Stoljetni grad kojeg su stvorile vrijedne ruke njegovih graditelja i koji i danas živi punim životom vaš je izbor i ponosni smo što možemo biti vaši domaćini - istaknuo je gradonačelnik Vlahušić.

Treća sezona HBO serijala snima se u Dubrovniku i okolici od 25. rujna do 7. Listopada. Planetarno popularni i višestruko nagrađivani serijal „Igre prijestolja“ američke produkcijske kuće HBO vratio se u kameni grad za koji su izjavili da je „savršeni“ okvir za atraktivnu radnju serijala temeljenog na ciklusu epskih romana „Pjesma leda i vatre“ autora Georgea R. R. Martin.

Kako se također navodi u priopćenju iz dubrovačke Turističke zajednice, Dubrovnik i Hrvatska polučili su izvanredne efekte promocije i kroz kratki film “In Production - Croatia” koji je produkcija HBO objavila neposredno prije početka emitiranja druge sezone, predstavljajući glumce, producente, ali i Dubrovnik kao lokaciju snimanja serijala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:04