SOLIDARNOST RAZLIČITIH

FILMSKA VEČER U MOČVARI Mijat Stanić, LGBT zajednica i velški rudari

Je li takvo povezivanje i danas moguće i koja su to zajednička pitanja na kojima danas mogu surađivati LGBT i radnički pokret komentirat će gosti tribine

Perspektiva solidarnog povezivanja LGBT i radničkog pokreta tema je filmske večeri u zagrebačkom klubu Močvara 23. lipnja, a gosti tribine su Mijat Stanić (Nezavisni cestarski sindikat), Nikola Zdunić (Organizacijski odbor Povorke ponosa) i Sara Lalić (Centar za mirovne studije, Zagreb). Moderatorica tribine je Jelena Miloš (BRID/Pravo na grad).

Nakon tribine prikazuje se dokumentarni film "All out! Dancing in Dulais" koji tematizira solidarnost londonske LGBT zajednice i velških rudara tijekom velikog rudarskog štrajka osamdesetih godina.

Snimljen kamerom aktivističke skupine "Lesbians and gays support the miners", film donosi autentične iskaze protagonista koji svjedoče o dojmljivoj solidarnosti, zajedničkim akcijama i trajnom povezivanju dviju naizgled sasvim različitih grupa.

Je li takvo povezivanje i danas moguće i koja su to zajednička pitanja na kojima danas mogu surađivati LGBT i radnički pokret komentirat će gosti tribine, te će se razgovarati o konkretnim modelima suradnje, potrebnim koracima da bi se ona ostvarila i načinima na koje bi se mogla realizirati u bliskoj budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:37