NJEMAČKO-HRVATSKA KOPRODUKCIJA

FILM U SVJETSKOJ KONKURENCIJI Kokoška ide na Sundance!

'Kokoška' Une Gunjak je dosad osvojila 21 festivalsku nagradu, a nominirana je i za Europsku filmsku nagradu u kategoriji kratkometražnog filma

Film 'Kokoška' redateljice Une Gunjak, snimljen u njemačko-hrvatskoj koprodukciji, uvršten je u međunarodnu konkurenciju kratkometražnih filmova prestižnog Sundance Film Festivala, koji se ove godine održava od 22. siječnja do 1. veljače.

Na festival je prijavljeno 8. 061 kratkometražnih filmova, od kojih je izabrano 60 u kategorijama igranog, dokumentarnog i animiranog kratkometražnog filma.

Fim 'Kokoška' govori o šestogodišnjoj djevojčici Selmi u opkoljenom Sarajevu 1993. godine kojoj otac kao rođendanski poklon šalje kokoš.

Režiju i scenarij potpisuje Una Gunjak, direktor fotografije je Matthias Pilz, montažerka je Anja Siemens, a skladatelj je Bernd Schurer. Uloge u filmu odigrali su Mirela Lambić, Esma Alić, Iman Alibalić i Mario Knezović. Producentica je Jelena Goldbach iz njemačke producentske kuće Zak Film Productions, a hrvatski koproducent je Siniša Juričić iz Nukleus filma. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Kokoška je dosad osvojila 21 festivalsku nagradu, a nominirana je i za 27. Europsku filmsku nagradu u kategoriji kratkometražnog filma, koja se 13. prosinca dodjeljuje u Rigi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:44