S WALL STREETA

BROKER ‘Ja nisam narkoman bez morala kao u vašem filmu’

Broker koji je radio u tvrtki opisanoj u Scorseseovom filmu “Vuk s Wall Streeta” uložio je tužbu protiv producenata filma nominiranog za Oscara.

Riječ je o Andrewu Greeneu, odvjetniku i investicijskom bankaru, koji je poslužio kao inspiracija za lik Nickyja “Rugrata” Koskoffa, a koji je, prema Greeneovim navodima, predstavljen kao “pokvareni kriminalac s apetitom za seks i droge”. Osramoćen, Greene od tvrtke Paramount Pictures potražuje 25 milijuna dolara, kao i zabranu igranja filma u kinima.

Greene je između 1993. i 1996. radio za Stratton Oakmont, burzovno posredništvo koje je osnovao Jordan Belfort, pravi “Vuk s Wall Streeta”, i to kao voditelj financijskog odjela tvrtke i član odbora direktora.

Što stoji u tužbi

Njegov nadimak u stvarnom životu nije bio Rugrat već Wigwam (budući da je često nosio periku), a u Belfortovim memoarima, koji su bili temelj za scenarij Terencea Wintera, Greene se uredno pojavljuje pod svojim pravim imenom iako, kako kaže, nikada to nije odobrio.

“Film sadrži brojne scene u kojima je lik gospodina Greenea portretiran kao kriminalac, uživatelj droga, izrod, pokvarenjak i osoba lišena bilokakvog morala.

Trajno uništen

Greeneov lik šmrče kokain u prostorima tvrtke, a u više od jedne scene prikazano je kako ima seksualne odnose s prostitutkom”, stoji u tužbi.

Lik Koskoffa u filmu tumači glumac P. J. Byrne, a Greene je ustvrdio kako ga je “Vuk s Wall Streeta” “trajno uništio” prikazavši ga kao “kriminalca i narkomana s mizoginim tendencijama”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 05:50