'RAZMJENA DRESOVA'

BOBO JELČIĆ IDE U BRAZIL Film na Svjetskom nogometnom prvenstvu

 Bruno Konjević / Cropix
"Short Plays" je pokrenuo meksički redatelj Daniel Gruener s idejom da iz svake zemlje koja sudjeluje na Svjetskom prvenstvu u nogometu u Brazilu dođe jedan kratki film na temu nogometa

ZAGREB - Kratkometražni film "Razmjena dresova" Bobe Jelčića bit će jedan od 31 naslova s četiri kontinenta u projektu "Short Plays" koji najavljuje 20. Svjetsko prvenstvo u nogometu, a među odabranim redateljima su i pobjednici Cannesa, Sundancea, Berlinalea, San Sebastiana i Venecije, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

"Short Plays" je pokrenuo meksički redatelj Daniel Gruener s idejom da iz svake zemlje koja sudjeluje na Svjetskom prvenstvu u nogometu u Brazilu dođe jedan kratki film na temu nogometa. Producenti su pozvali zagrebačku filmsku kuću Spiritus movens da u ime Hrvatske sudjeluje u projektu, a Jelčića su izabrali nakon uspješne suradnje na filmu "Obrana i zaštita".

Svi su sudionici dobili jednostavna pravila - moraju osmisliti film koji govori o nogometu, treba trajati tri do pet minuta i biti uglavnom bez dijaloga. U Jelčićevoj "Razmjeni dresova" glavnu ulogu tumači Ivana Krizmanić, a uz nju se pojavljuje i dvadesetak naturščika, članova Diletantskog kazališta Pentravci koje djeluje unutar Planinarskog društva Grafičar.

Projekt bi trebao dovršen za oko mjesec dana, a potom će biti ponuđen televizijskim kućama koje će prenositi Svjetsko prvenstvo, a uz Jelčićev film prikazat će se i radovi istaknutih svjetskih filmaša, Gaspara Noea, Apichatponga Weerasethakula, Vincenta Galla i Carlosa Reygadasa.

Sudjelovat će još Carlos Moreno, Fernando Eimbcke, Sebastian Cordero, Duane Hopkins, Mascha Halberstad, Buthina Cannan Koury, Kiki Sugino, Dorris Dorrie, Yang Ik-june, Abner Benaim, Rune Denstad Langlo, Juan Carlos Valdivia, Emnet Mulugueta, Menelaos Karamaghilois, Victor Kossakovsky, Felipe Gomez Torres, Alejandro Valle, Pablo Fendrik, Pablo Stoll, Matias Cruz, Faouzi Bensaidi, Luca Lucini i Pedro Amorim.

Među njima je čak šest pobjednika Cannesa, četiri Sundancea te po dvoje Berlinalea, Venecije i San Sebastiana, ističe se u obavijesti HAVC-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:22