'PAT I MAT NA FILMU'

A JE TO! Dvojac legendarnih šeprtljavih majstora iz Praga nakon 40 godina konačno u kinima

 

Pat i Mat, najslavniji animirani majstori za popravke i nerazdvojni prijatelji više od 40 godina, stižu u kina! Dok raduckaju po kući i obrezuju vrt, još će se jednom upustiti u niz izazova, koje će pokušati prevladati svojim neočekivanim rješenjima i dobro poznatim žarom.

Otkad su 1976. Lubomir Beneš i Vladimir Jiránek na svjetlo dana donijeli likove Pata i Mata ('A je to'), dvojica nerazdvojnih prijatelja i najšarmantnijih nespretnjakovića postali su dijelom televizijske povijesti i jedni od najomiljenjih animiranih likova koje s istim žarom prate i mali i veliki, i to ne samo u njihovoj domovini Češkoj, već i diljem svijeta.

Marek Beneš, sin poznatog redatelja i animatora Lubomira Beneša, tvorca legendarne animirane serije, režijski i scenaristički potpisuje prvi dugometražni animirani film o Patu i Matu – Pat i Mat na filmu

Dok su se puhale svijeće za 40. rođendan popularne serije, Lubomirov sin Marek Beneš simpatične je majstore preselio na veliki ekran u dugometražnoj varijanti od 80 minuta. I ovaj put, kako bi se srušile sve jezične barijere i jaz različitih generacija, Pat i Mat svoje zgode i nezgode s urnenesno duhovitim slapstick momentima obavljaju bez dijaloga, uz prepoznatljive šeprtljave pokrete i izraženu mimiku.

'Pat i Mat na filmu' je od 21. rujna u izrabranim kinima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:32