VELIKO PRIZNANJE

PRESTIŽNA NAGRADA ZA FOTOGRAFIJU CROPIXA Putin i Nikolić snimljeni na vojnoj paradi usred snažnog pljuska

- 2014. U FOTOGRAFIJAMA CROPIX-A -Beograd, 161014.U Beogradu se danas obiljezava 100 godina od pocetka Prvog svjetskog rata i 70. godisnjica oslobodjenja Beograda i pobjede nad fasizmom.Na svecanosti sudjeluje i ruski predsjednik Vladimir Putin koji se u palaci Srbije sastao sa Tomislavom Nikolicem, predsjednikom Republike Srbije i Aleksandrom Vucicem, predsjednikom Vlade Srbije.Nakon sastanaka, odrzana je vojna parada pod nazivom Korak pobjednika.Na fotografiji: paradu je pratila velika kisa.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / CROPIX / copyrighted

SARAJEVO - Fotoreporter Agencije Cropix Vlado Kos iz Osijeka osvojio je prvu nagradu u kategoriji PRESS fotografija na festivalu „Fotografija godine BiH 2014“ koju već petu godinu za redom organizira portal Fotografija.ba .

Kos je nagradu dobio za fotografiju snimljenu u Beogradu 16. listopada 2014. za vrijeme posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji.

Fotografija na kojoj Putin u društvu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića promatra vojnu paradu povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda i 100 godina od početka Prvoga svjetskog rata nastala je u iznimno teškim uvjetima uslijeg obilnog pljuska koji se tog dana sručio nad Beogradom.

Kos je pobjedom u kategoriji PRESS fotografija konkurirao i za Grand Prix festivala zajedno s pobjednicima ostale četiri kategorija u glavnom dijelu natječaja.

U posebnoj kategoriji Primijenjena fotografija prvu nagradu je pak osvojio još jedan fotoreporter Cropix-a - Zvonimir Barišin iz Splita.

Nagrađene fotografije i dodjela nagrada (FOTO: Cropix)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:47