PARTICIPATIVNI PROJEKT

OSTAVITE PORUKU RUŽIČASTOJ KUTIJI Zadnja snimljena poruka u bilo kojem gradu preslušava se u svim ostalim

Autorica projekta Yaona Buzova iz Bugarske ovim projektom želi uspostaviti svojevrsni dijalog među neznancima u što više gradova

ZAGREB - U sklopu izložbe 'Neobične stvari' Ivana Končića sutra u Tkalčićevoj 18 bit će predstavljen participativni projekt/instalacija iz Nizozemske 'Leave A Message Box' Yoane Buzove.

Radi se o participativnom projektu koji pokušava pokrenuti mrežu sandučića glasovne pošte koja omogućava ljudima u javnim prostorima različitih gradova da zabilježe i distribuiraju svoje audio poruke u javnom prostoru. Svaka kutija relativno je jednostavna naprava s dvije tipke - pritiskom na jednu preslušava se zadnja snimljena poruka, a pritiskom na drugu ljudi mogu snimiti novu poruku. Kutije su spojene na internet, tako da će zadnja snimljena poruka na bilo kojoj od kutija biti dostupna za preslušavanje na svim ostalim umreženim kutijama.

Autorica projekta Yaona Buzova iz Bugarske studira u Rotterdamu i ovaj projekt je njezin magistarski rad kojim želi uspostaviti svojevrsni dijalog među neznancima u što više gradova, i to isključivo na javnim mjestima jer su odvojena od online korisničkih računa, web profila i bilo kakve slične vrste instantnog identiteta.

Kutijice su do sada postavljene u Beču, Amsterdamu i Sofiji, a danas je jedna postavljena u Ateni, dok će se predstavljanje zagrebačke kutije održati sutra, 23. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:07