GALERIJA ULUPUH

NOVA IMENA Otvara se izložba fotografija studenata ADU

U utorak, 10. lipnja u 19 sati u Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj 14 u Zagrebu otvara se izložba fotografija studenata Akademije dramske umjetnosti pod nazivom Nova imena.

Ova već tradicionalna godišnja izložba koja se u Galeriji ULUPUH organizira od 2005. godine, predstavit će radove studenata dodiplomskog i diplomskog Studija snimanja, nastale tijekom nastave protekle akademske godine. Organizator je Katedra za fotografiju, a selekciju radova kao i likovni postav izložbe potpisuju Darije Petković, Jelena Blagović i Iva Prosoli.

I ove će se godine, kao i proteklih, predstaviti radovi koji su rezultat cjelogodišnjeg studentskog rada. U okviru zadanih i slobodnih tema studenti izlažu pejzaže, portrete, aktove, kritički promišljaju sadašnjost i prošlost ili pak grade intimne priče.

„Zanimljivo je pratiti dinamiku pojedinih generacija. Proces učenja, svladavanja tehnike i razumijevanja osobnih interesa. Studenti preddiplomskog studija uglavnom izlažu vježbe, dok stariji studenti već razvijaju složenije koncepte. No posebno veseli kada netko prijeđe granicu, kada u okviru zadane teme iznađe neočekivana rješenja. Najviše ohrabruje kada se to dogodi već na prvoj godini.(…) Izbor fotografija za ovu izložbu načinjen je u okviru Katedre za fotografiju. Kao i svake godine, predstavlja rezime proteklog razdoblja. Dovođenjem u galerijski kontekst, odabrane fotografije studentima, ali i njihovim profesorima omogućavaju preispitivanje i kritičko sagledavanje napravljenog, dok publici pružaju priliku za upoznavanje najmlađe generacije domaćih fotografa.“ (Iva Prosoli, iz kataloga)

Izložba će se moći pogledati do 15. lipnja, svakog dana, uključivo u subotu i nedjelju, od 10 do 21 sat. Ulaz na izložbu je slobodan.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Sveučilišta u Zagrebu, Akademije dramske umjetnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:31