UMJETNIČKA INSPIRACIJA

MARYLIN NAŠEG DOBA Danski umjetnik naslikao Kim Kardashian - svojim penisom

"Držao sam penis su jednoj ruci, a platno u drugoj", objasnio je i dodao kako ima vrlo vješt penis, u umjetničkom smislu

Zadnjica Kim Kardashian već je odavno pop-kulturni fenomen koji se proširio internetom u brojnim inačicama, ali od sada je zašla i u sferu umjetnosti.

Naime, danski umjetnik Uwe Max Jensen (44) naslikao je njen portret u već slavnoj pozi, a boju na platno nanosio je svojim - penisom! Iako smatra da Marilyn Monroe nema ravne, Jensen drži da je Kim Kardashian Merilyn ovog desetljeća, a dok je Andy Warhol portretirao slavnu zvijezdu mehaničkom tehnikom, on koristi "organsku tehniku".

Figuru Kim Kardashian pogodio je prilično precizno, a za Daily Dot je objasnio kako je to stoga što je taj dio tijela vještiji od ostalih. "Držao sam penis su jednoj ruci, a platno u drugoj", objasnio je i dodao kako ima vrlo vješt penis, u umjetničkom smislu.

Prvenstveno umjetnik performansa, Jensen je u Danskoj najpoznatiji po odrubljivanju glave skupturi Male sirene, te po uriniranju u vodenu skulpturu u Danskom muzeju. Na portretiranje Kardashian inspirirao ga je, kaže, rad japanske umjetnice Shigeko Kubota , koja je 60-ih godina prošlog stoljeća podigla prašinu na umjetničkoj sceni svojom 'Vagininom slikom'. Radio se o performansu tijekom kojeg je slikala po platnu s kistom koji je bio umetnut u njenu vaginu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:15