FOTOGRAFIJA TJEDNA

FOTO: TRAG ZVIJEZDA NAD OTOKOM VISOM Zaljubljenik u prirodu noćno nebo je slikao sat i pol, a onda 80 fotografija spojio u jednu čarobnu

Vis, 261015.Nocni trag zvijezda na vedrom nebu iznad otoka Visa.Foto: Ivan Gracin / CROPIX
 Ivan Gracin / CROPIX

Trag zvijezda nad Visom, naziv je ove čarobne fotografije Splićanina Ivana Gracina, dugogodišnjeg urednika videosadržaja i amaterskog fotografa.

Ovaj zaljubljenik u pejzažnu fotografiju prošli je tjedan tri dana boravio na Visu, ali oblačno vrijeme dva dana mu je onemogućavalo snimanje zvjezdanog neba. No, 26. listopada sreća mu se konačno osmjehnula.

- Slika je nastala fotografiranjem dugim ekspozicijama sa sredine otoka Visa. Fotografirano je otprilike 1,5 sati, od pola noći do negdje 1.30.

Rezultat toga je bilo osamdesetak fascinantnih slika na kojima se iznimno vide zvijezde. Kada sam došao doma, prva ideja mi je bila spojiti sve te slike i vidjeti rezultat. I tako kroz par sati rada na RAW fileovima i testiranjem svega došao sam do te slike. Kasnije sam napravio i timelapse od svih tih slika - ispričao nam je Ivan Gracin koji u osami i daleko od grada obožava snimati ovakve fascinantne prizore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:50