TJEDAN DIZAJNA

Dizajneri Renaulta i kreativci Sudnjeg dana zajedno u Laubi

Festival koji će se po uzoruna europske zemlje prvi put održati u Zagrebu čine tri već dobro poznata događaja: Sudnji dan, Produkteka i Auto(r)

Po uzoru na brojne europske zemlje, u Zagrebu će se ove godine održati prvi Tjedan dizajna, a naglasak prvog izdanja bit će na gospodarskoj ulozi dizajna i nužnosti njegova uključivanja u proces stvaranja novih gospodarskih vrijednosti i proizvoda.

Tjedan dizajna održava se u Laubi od 23. do 27. travnja, a osnovu čine tri već dobro poznata događaja: Auto(r) , međunarodna konferencija o dizajnu automobila, Sudnji dan , festival nezavisnih kreativnih komunikacija, i Produkteka , platforma produkt dizajna.

Poslovni smjer

- Motivacija za pokretanje ove manifestacije je skretanje pažnje javnosti na važnost dizajna, stvaranje platforme na kojoj bi se predstavili svi kvalitetni projekti. Smatramo da je dizajn ključan za razvoj hrvatskog gospodarstva i htio bih istaknuti kako je ovo je događaj koji izgrađujemo u poslovnom smjeru - rekao je Daniel Tomičić, suorganizator Tjedna dizajna.

Tema Autor(a) je nezavisna proizvodnja automobila, a među brojnim predavačima gosti će biti i Nyko de Peyer iz Local Motorsa, online zajednice dizajnera automobila, i Luciano Bove, dizajner iz Renaulta.

Brojne radionice

U programu će se također naći mnoštvo izložbi, među kojima je i ona prijašnjih radova sa Sudnjeg dana, preko 20 radionica, od 3D modeliranja, preko radionice produkt dizajna, do radionice fotografije, a otvorit će se i Expo, izložbeno-prodajni sajam za pojedinačne dizajnere i tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:13