UFC

Johnny Walker nakon priprema u Irskoj: 'Spremniji sam nego ikad, idem pokazati što mogu!'

Johnny Walker
 Instagram
Johnny Walker ovog će vikenda pokušati prekinuti niz od dva poraza

Brzi uspon prema vrhu i još brži pad s njega, opis je to dosadašnje UFC karijere Johnnyja Walkera. Brazilski poluteškaš sve je oduševio s tri ekspresne nokaut pobjede po dolasku u promociju i već tada je počeo pričati o detroniziranju Jona Jonesa. Brzo je spušten na zemlju s dva poraza, od čega je posebno bolan bio onaj nokautom od Coreya Andersona. Sad je u situaciji gdje mu više gotovo nitko ne vjeruje pa čak niti oni koji su u početku bili oduševljeni njime. No, prilika za vratiti se na pravi put je ispred njega.

Walker će se ovog vikenda boriti protiv Ryana Spanna, borca koji u UFC-u još nije upoznao poraz. Zapravo, impresionirao je svojim nastupima, ali je izbjegao hype kakav se dogodio Walkeru. Walkeru će inače ovo biti prva borba za koju se pripremao u Dublinu. Tamo je doputovao kod djevojke Irkinje, a onda je igrom slučaja ostao nekoliko tjedana. Pripreme je odradio unutar SBG dvorane, one koja je stvorila Conora McGregora.

"Ovo su bile sjajne pripreme, jedne od najboljih ikad. John Kavanagh je jako dobar trener. Pazio je na mene i pomogao mi da napredujem. Jako sam sretan u timu", rekao je Walker u razgovoru za BJPenn.com, nastavivši s najavom borbe:

"Spann je jako dobar i čvrst borac, teška je to borba za mene, no naravno da sam spreman. Znam koliko je snažan i koliko dobro boksa. Gledao sam mu borbe i na račun toga smo pripremili dobru taktiku putem koje ću ga savladati. Mogu ga nokautirati ili završiti zahvatom. To namjeravam napraviti jer ne volim sudačke odluke, no nije mi bitno kako će se to odviti. Nadam se da ga mogu pobijediti i spreman sam to napraviti."

Ova borba vrlo mu je važna, jer tri poraza u nizu nisu nešto na račun čega će uspjeti ostati rangiran, ali niti aktualan borac kategorije. Osim toga, mora se iskupiti prije svega sam sebi.

"Svaka borba je važna, a ona iduća je uvijek najvažnija. No, za dobrobit karijere moram pobijediti ovog protivnika. Fokusiran sam na to i nadam se kako ću se stalno preseliti u Irsku te da će ovo postati moj tim. Ne želim žuriti, nakon ove borbe želim borca koji će biti rangiran mjesto ili dva ispred mene. Moram ići polako jer imam još jako puno toga za naučiti, posebno o tome kako ostvariti svoj potencijal", otkrio je.

Vrlo skroman postao je Walker nakon prošle dvije borbe. Možda mu je baš to nedostajalo. Svi smo vidjeli koliko dobar može biti te koliko jako zna udariti. No, na to treba nadograditi i ostatak.

Linker
20. rujan 2024 19:44