POBJEDNIČKI GOVOR

Plenković: ‘Imali smo mandat pun iskušenja, a izazovi koji su pred nama su možda i veći‘

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se uzvanicima u stožeru stranke, ali i cjelokupnoj javnosti nakon pobjede na izborima
Zagreb, 050720.
Arheoloski muzej.
Pracenje rezultata parlamentarnih izbora 2020. godine u stozeru HDZ stranke.
Pobjednicki govor Andreja Plenkovica
 Goran Mehkek/Cropix

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković uskoro će se obratiti uzvanicima u stožeru stranke, ali i cjelokupnoj javnosti prvi put nakon što je postalo jasno da je njegova stranka pobjednik parlamentarnih izbora.

Plenković je na pozornicu stigao uz pjesmu Eye of the Tiger.

- Hvala na sjajnom rezultatu i sjajnoj pobjedi HDZ-a s našim partnerima. Hvala svima! Želim prije svega zahvaliti svim hrvatskim građanima, svima koji su izašli na birališta i dali svoj glas. Ovakav rezultat HDZ-a ne samo da je velik, nego i obvezuje. Imali smo težak mandat pun iskušenja, a izazovi koji su pred nama su možda i veći. Takve okolnosti zahtijevaju rad, energiju, požrtvovnost, odgovornost, znanje i iskustvo, započeo je Plenković.

- Ovakva potpora birača je ogromna obveza i o njoj ćemo voditi računa sve četiri iduće godine, poručio je šef HDZ-a.

- Hrvatska danas treba vladu koja će voditi politiku modernog suverenizma, koji baštini vrijednosti HDZ-a, prvog predsjednika Franje Tuđmana, jer smo proteklih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je on oduvijek stavljao i želio. Znamo da smo na ispravnom putu za vrijednosti i napredak Hrvatske, rekao je Plenković.

- Želim zahvaliti svim članovima i članicama, simpatizerima, koji su radili u stožeru, svim Hrvatima izvan Hrvatske koji su glasali, svima koji su radili na izbornoj strategiji, onima koji su pomogli u medijskom smislu. Mislim da smo učinili maksimalni napor, a ovakva pobjeda daje nam za pravo da malo budemo veseli i opušteni, a sutra ujutro u 9 sati krećemo svi zajedno raditi za Hrvatsku, zaključio je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:50