EKSKLUZIVNO U GLOBUSU

'PADAMO U ZAGREBU...' Opća mobilizacija u četiri izborne jedinice: SDP pod uzbunom na samom početku službene kampanje

Darko Hudelist donosi specijalni izvještaj iz koalicije Hrvatska raste u kojem otkriva: 'Zbog Zagreba uzbuna u SDP-u na početku službene kampanje'








U Gradu Zagrebu SDP, čini se, neće ostvariti onako dobar rezultat kao što je to uoči predizborne kampanje očekivao. To jest, Globusovi sugovornici predviđaju kako će prije podbaciti nego osvojiti onoliki broj mandata koliko bi mu bilo potrebno za relativnu pobjedu na državnoj razini. To proizlazi iz razgovora koje sam tijekom ponedjeljka i utorka vodio s nekoliko visokih političkih dužnosnika, od kojih su neki bliski SDP-u, tj. SDP-ovoj koaliciji Hrvatska raste, a drugi HDZ-u, tj. HDZ-ovoj Domoljubnoj koaliciji.

Iz svih tih razgovora, što sam ih obavio, proistekao je i drugi bitan zaključak, oko kojeg se slažu svi moji sugovornici, da bi konačnog pobjednika, na razini cijele Hrvatske, lako mogle odlučiti male stranke koje se svrstavaju pod kategoriju "srednja opcija". Ali ne bilo koje male ili srednje stranke, nego, prije svega, Most i HDSSB.

- Tko na kraju, nakon izbora, bude formirao postizbornu koaliciju s Mostom i HDSSB-om - rekao mi je jedan moj sugovornik - taj će biti u prilici da sastavi novu Vladu!

S jednim vrlo poznatim i utjecajnim članom i dužnosnikom SDP-a čuo sam se u ponedjeljak popodne, i to samo nekoliko sati prije nego što je RTL objavio ankete za VI. i VII. izbornu jedinicu (koje jednim dijelom obuhvaćaju i Grad Zagreb).

Bio je, tada, dakle prije anketa, prilično optimističan, a pritom mi je iznio i strateški plan SDP-a za zagrebačke izborne jedinice.

NOVI GLOBUS donosi veliki intervju s ministricom vanjskih poslova i čelnicom koalicije Hrvatska raste Vesnom Pusić u kojem ona poručuje: ‘HDZ je stranka opasne desnice’. Pišemo o freelancerima oni rade u Hrvatskoj, zarađuju u Americi, primaju plaću online. Uskoro će njihove poslovne šanse doživjeti globalni skok.

Za Globus č̌etvorica uglednih intelektualaca odgovaraju treba li redefinirati domoljublje te je li uopće moguće biti hrvatski građanin, a ne biti domoljub. Donosimo kako posluje carstvo zla – ISIL d.o.o.

Donosimo briefing s Brankom Grisogonom, atmosferskim fizičarom i profesorom na PMF-u, te intervju s dr. Tomislavom Ćorićem, HDZ-ovim glavnim ekonomskim strategom i kandidatom za ministra financija. Na Globusovom okruglom stolu raspravljalo se o populizmu u Hrvatskoj.

Pišemo o novom kralju duhanskog tržišta te otkrivamo zašto žene koje vode Yahoo daju otkaze. Ovoga tjedan nalazi se šest poslijeratnih ministara financija pod povećalom profesora Ive Bićanića.

Globusova dopisnica iz Bruxellesa piše o devet najvećih strahova od trgovinskog ugovora koji se piše u tajnosti. Pišemo o svjetskom ratu za Alep, bitki koja se upravo vodi.

Petero mladih duhovnika različitih vjeroispovijesti – župnica Reformirane kršćanske kalvinske Crkve, katolički svećenik, imam, pravoslavni svećenik i pripadnik Jehovinih svjedoka - otkrili su Globusu zašto su život posvetili vjeri i služenju drugima.

Ivica Kolarić, koji se upravo vratio s gostovanja u Australiji, predstavio je Globusu alkare koje su izradili hrvatski robotičari.

Razgovarali smo s Darkom Rundekom, rock zvijezdom koja najbolje stari. Pišemo o YouTube obiteljima koje 4 milijuna dolara zarade za prijenos sinovljeva pogreba. Donosimo razgovor s Leom Mujićem, hrvatskim koreograom iz Beograda, otkrivamo kako su ugledni građani punili police porno književnosti, a na 10 pitanja nam je odgovarao Tomislav Facini, zvijezda Maestra.

Nekadašnji kolumnist hrvatskog izdanja Playboya i filmski režiser poznat po svojoj sklonosti ka erotskom piše o tome kako su mu Playboyeve duplerice promijenile život i što izgon golotinje iz tog kultnog američkog magazina znači za tek stasale generacije mladića.

DOLJE POGLEDAJTE NASLOVNICU NOVOG BROJA GLOBUSA, KOJEG NA SVIM KIOSCIMA MOŽETE KUPITI OD ČETVRTKA:

Globus_naslovna_1291

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:30