EKSKLUZIVNO ZA GLOBUS

Obersnel odbio Milanovića: Tražio je da budem na listi, nudio mi mjesto u Vladi. Odbio sam.

Imali smo sastanak. Premijer je od mene tražio da budem na izbornoj listi. Nudio mi je mjesto u budućoj Vladi. Rekao sam: Ne'
 Darko Tomaš / CROPIX / Darko Tomas / CROPIX








Vojko Obersnel, vođa riječkog SDP-a, u razgovoru za Globus otkriva kako je odbio premijera Zorana Milanovića koji je tražio od njega da bude na izbornoj listi.

Dok razgovaramo u njegovu uredu na prvom katu zgrade poglavarstva smještene na riječkom Korzu, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ne ostavlja mi dojam čovjeka naročito uvjerenog u pobjedu svoje stranke na skorim parlamentarnim izborima. Naprotiv, Obersnel se, kako otkriva Globusu, premijeru Milanoviću, zabrinutom što će u osmoj izbornoj jedinici biti dosta velika gužva, zahvalio na ponudi da tamo nosi izbornu listu i radije odabrao odraditi mandat gradonačelnika do kraja.

Nikakvi premijerovi argumenti nisu ga mogli navesti da se predomisli: niti činjenica da će koalicija 'Hrvatska raste' na ovim izborima biti daleko od prošlog, povijesnog rezultata kao niti činjenica da bi Obersnelov dobar rejting itekako mogao povući koji saborski mandat više...

Kad govori o čelništvu SDP-a i nedavno potpisanom koalicijskom sporazumu, riječki gradonačelnik najčešće koristi riječi i fraze “korektno”, “u redu” i “ja sam optimist”, no itekako nedostaje onog samodopadnog uvjerenja s kojim je primorski SDP nastupio na zadnjim izborima...

Darko Tomas / CROPIX / Darko Tomas / CROPIX

'Ne bojim se ni onih koji o lomljenju kičme govore doslovno, a kamoli onih kojima je to prenesena fraza. Tih sam se priča naslušao u karijeri'

U novom Globusu najbolji sportski novinar Tomislav Židak četiri dana uoči imenovanja novog hrvatskog nogometnog izbornika jedini otkriva pozadinu i ishod glasovanja na Skupštini HNS-a.

Donosimo životnu ispovijest Branka Roglića - milijardera iz susjedstva, te otkrivamo istinu o slučaju Paromlinska. Saznajemo sve o hrvatskom koridoru spasa za izbjeglice, te donosimo briefing s Jelenom Legčević, profesoricom-inovatoricom s osječkog Pravnog fakulteta.

Saznajemo ima li posla za starije od 65 godina i donosimo specijal u kojem otkrivamo istinu o vrijednosti državne imovine. Pišemo o košarki u koju su se zaklinjali i SDP i HDZ.

Donosimo detaljnu dekonstrukciju najveće Vladine predizborne akcije: '11 ključnih pitanja o zakonu o švicarcu'. Pišemo o Anti Rasudiću, novom vlasniku Čarlija i Sanitara te donosimo fotorobot kako Kina spašava loše filmove.

Novi Globus donosi ekskluzivni intervju s Gáspárom Miklósom Tamásom filozofom koji prkosi Orbánu, otkrivamo da Lukašenko okreće leđa Putinu, te istražujemo što će biti ishod niza ključnih izbora u Europi.

Otkrivamo tajnu crvenokosih, koja nacija voli sarkazam, zašto muškarci (opet) smiju plakati, te pišemo o Ghostingu.

Donosimo intervju s Filipom Davidom koji govori o krizi u Europi i hrvatsko-srpskim odnosima. Otkrivamo nepoznati Trogir - grad modernističkih klasika, pišemo o Lani Del Rey i o novom romanu Nebojše Lujanovića koji stavlja Rome u centar priče.

DOLJE POGLEDAJTE NASLOVNICU NOVOG BROJA GLOBUSA, KOJEG NA SVIM KIOSCIMA MOŽETE KUPITI OD ČETVRTKA:

Globus_naslovna_1291

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:55