SAMO U GLOBUSU

DRAGO PRGOMET EKSKLUZIVNO Zašto vjerujem da ni velika koalicija ni vlada stručnjaka nije dobro rješenje za Hrvatsku

Drago Prgomet, predsjednik stranke HRID u razgovoru za Globus otkriva zašto misli da je normalno da razgovara s Karamarkom, koliko ga je puta zvao Milanović i koliko se puta sastao s njim, zašto vjeruje da ni velika koalicija ni vlada stručnjaka nije dobro rješenje...
 Snimke: Sandra Šimunović/Cropix








Drago Prgomet najtraženija je osoba tjedna. I reklo bi se da je toga itekako svjestan.

S nama se našao u ponedjeljak poslijepodne, u blizini svog doma, u zagrebačkoj slastičarnici Torte i to u Vrbanićevoj ulici, u kojoj se osjeća kao kod kuće.

U Mostu baš i ne.

S Prgometom smo razgovarali u najnapetijem trenutku pregovora o novoj Vladi, baš u trenutku dok je osnivao vlastitu stranku Hrid.

Otvorenije nego inače govorio je o svojoj komunikaciji s Milanovićem, odnosima snaga u Mostu, ali i o bivšoj stranci HDZ-u, za kojom je – čini se – i dalje nostalgičan.

U ovoj fazi političkih dogovora Prgomet ostavlja dojam čovjeka koji ne želi zatvoriti nijedna vrata koja moguće vode do vlasti.

Čak ni ona prema HDZ-u: recimo, kaže da je spreman razgovarati s Karamarkom I da ga čak može zamisliti kao novog premijera.

U neslužbenom dijelu razgovora mogao se steći dojam da ipak Milanovića, a ne Karamarka, doživljava kao krivca za to što je fotografija sastanka u stanu ministra Kotromanovića završila u medijima.

Drago Prgomet
Sandra Šimunović/Cropix

Drago Prgomet, predsjednik stranke Hrid

NOVI GLOBUS otkriva elitna postrojba je u najvišem stupnju pripravnosti. Oni su prva crta obrane od ekstremista. Za 30 minuta mogu iz svoje baze doći do najudaljenije točke hrvatskog teritorija i intervenirati.

Pišemo o školjkaru koji je osvojio EU, donosimo ekskluzivni intervju s Adamom Michnikom, najutjecajnijim poljskim novinarom i intelektualcem, te saznajemo kako je studirati u Mostaru.

Donosimo svjetski ekskluziv u kojem Veljko Bulajić prvi otkriva sve o svome prijateljstvu s kultnim američkim redateljem.

Samo za Globus visoki izvor iz Vlade i sigurnosnih službi otkriva: “Džihad prijeti iz Beča”. Donosimo šokantne nalaze Globusove revizije: Kako je gladna birokracija pojela mršavu poljoprivredu.

Otkrivamo pozadinu terorističkih napada u BiH, kako se regrutiraju ubojice “nevjernika”, te smo razgovarali s Vladom Azinovićem koji govori da je za sljedbenike ISIL-a smrt sama sebi cilj.

Donosimo ekspertizu zašto Mostu treba dati u ruke financije i činovnike, te pišemo o budućnosti online marketinga.

Globusovi reporteri donose izvještaj iz Podgorice uoči poziva Sjevernoatlanskog saveza Vladi Mile Đukanovića da njegova država postane članica zapadne vojne alijanse.

Donosimo specijalni izvještaj iz Bruxellesa, grada pod policijskom opsadom, te saznajemo koje poteze povlači glavno nogometno tijelo kako bi preživjelo američko-švicarsku istragu o korupciji.

Saznajemo što se krije u 13 poklon-kutija imena Croatia in a Box, te otkrivamo sve o tajnom svijetu Drag Queenova.

Razgovarali smo s omiljenim slikarom Vojom Radoičićem, saznali kako je koncert u povodu Svjetskog dana AIDS-a postao najbrojnije rokersko okupljanje godine te pišemo o komunikaciji u digitalnom dobu.

DOLJE POGLEDAJTE NASLOVNICU NOVOG BROJA GLOBUSA, KOJEG NA SVIM KIOSCIMA MOŽETE KUPITI OD ČETVRTKA:

Globus_naslovna_1291

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 23:43