POHOD NA AZIJU

VELIKI USPJEH Ožujsko pivo od sada će se prodavati i u Republici Koreji

Zagreb, 121009.Bar Maraschino, Margaretska 1, Kruno Budiselic , profesionalni obarac rekorda za Guinnessovu knjigu oborio je stari rekord (35 minuta i 52 sekundeu) u otvaranju 2000 boca Ozujskog piva koji sada iznosi 28 minuta i 11 sekundi.Na slici: Ivana, Tijana, Petra hostese agencije Playbox.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX

ZAGREB - Zagrebačka pivovara i kompanija CKB potpisale su danas ugovor o prodaji i distribuciji Ožujskog piva na tržište Republike Koreje.

Ugovor su potpisali regionalni predsjednik Zagrebačke pivovare za Hrvatsku, BiH i Sloveniju Sergey Yeskov i predsjednik CKB-a Won Jong Sun.

Yeskov je istaknuo kako su jako ponosni što su prva pivovara u Hrvatskoj koja će plasirati svoj proizvod na izazovno tržište Republike Koreje.

Vjeruje da će kvaliteta Ožujskog piva, koje iza sebe ima 120 godina tradicije, biti jako prihvaćena i od strane korejskih potrošača.

Upitan kolika je vrijednost ugovora Yeskov je kazao je riječ o poslovnoj tajni, a nakon godinu dana objavit će kako ide poslovanje.

Nada se da će posao biti pozitivan, jer je korejsko tržište veliko, oko 50 milijuna stanovnika, što daje mogućnosti malim igračima da se probiju na tržište.

Posao će početi za neka dva mjeseca, treba završiti pripreme i zakonsku regulativu i nadamo se da ćemo uskoro vidjeti rezultate, kazao je Yeskov.

Won Jong Sun je također istaknuo kako je potpisivanje ovog ugovora dobar način da se gospodarstva dviju zemalja još bolje povežu, ali i da se popularizira hrvatsko pivo među korejskim potrošačima.

Vjeruje da će Ožujsko biti prihvaćeno od strane korejskih potrošača, a distribiuirat će se u trgovačke lance, kafiće i restorane.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj Hyungwon Suh i pomoćnik ministra gospodarstva Ismar Avdagić.

Veleposlanik Suh je izrazio zadovoljstvo što je došlo do ovog partnerstva te je izrazio nadu da će to potaknuti i druge hrvatske proizvođače na izvoz u Republiku Koreju.

Avdagić je kazao kako je ovaj ugovor važan za hrvatsko gospodarstvo. Nada se da će ih biti što više, jer oni su onda potvrda dobrih trendova u gospodarstvu, posebice u segmentu izvoza, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:27