NEMA RAZLOGA ZA BRIGU

Unicredit planira do 2015. ukinuti 6150 radnih mjesta i zatvoriti niz poslovnica. ZABA: Nema otkaza u Hrvatskoj

Zaba nema namjeru smanjivati svoj broj poslovnica u Hrvatskoj. Naprotiv, banka nastavlja razvijati i modernizirati lokalnu i digitalnu mrežu
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Nakon što su agencije prenijele vijest da Unicredit planira do 2015. ukinuti 6150 radnih mjesta i zatvoriti niz poslovnica , među kojima i neke u Hrvatskoj, iz Zagrebačke banke stigla je poruka: strah je nepotreban, hrvatsko poslovanje banke je dobro .

- Zagrebačka banka nema namjeru smanjivati svoj broj poslovnica u Hrvatskoj. Naprotiv, banka nastavlja razvijati i modernizirati lokalnu i digitalnu mrežu komunikacije s klijentima - rekla nam je Marina Dijaković, glasnogovornica banke.

U Zagrebačkoj banci objašnjavaju da su, kad je riječ o smanjenju broja zaposlenih, planovi UniCredita, većinskog vlasnika Zabe, primarno vezani uz poslovanje u Italiji te dodatno u manjoj mjeri na članice u Austriji i Njemačkoj i neće se odraziti na Hrvatsku.

Omjer prihoda i troškova Zagrebačke banke bio je na kraju trećeg tromjesečja ove godine 38,4 posto što je, kažu u Zagrebačkoj banci, jedan od najboljih rezultata u UniCreditu, a postignut je prije svega “zbog kontinuiranog fokusa na veću produktivnost, optimizaciju troškova uz istovremenu bolju kvalitetu usluga”.

Uprava banke ipak bi mogla preseliti sa stare na novu lokaciju unutar Zagreba.

- Realizirat će se već više godina star strateški plan Zagrebačke banke da objedini više podržavajućih poslovnih odjela na jednu adresu, i to na vlastitoj lokaciji u Jakomiru, pri čemu je plan da poslovne organizacije direktnije povezane s klijentima svakako zbog unapređenja brzine i kvalitete poslovanja ostanu djelovati na ključnim lokacijama u centru Zagreba - kažu u banci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:17