Prioritet blokiranima?

TKO ĆE OD DOBAVLJAČA AGROKORA MEĐU PRVIMA DOBITI NOVAC? Danas se sastaje vjerovničko vijeće, bit će govora o isplati potraživanja dobavljačima

 Ivan Klindić / HANZA MEDIA

Nakon što je Trgovački sud u Zagrebu imenovao Agrokorovo privremeno vjerovničko vijeće, koje će predstavljati male i velike dobavljače te financijske vjerovnike, kreću i prvi sastanci na kojima će se razgovarati o daljnjim postupcima oko stabiliziranja stanja u Koncernu.

Kako neslužbeno doznajemo, prvi sastanak privremenog vjerovničkog vijeća održati će se danas, a jedna od tema trebala bi biti i način na koji će se isplaćivati potraživanja prema dobavljačima. Jedna od ideja je, a o čemu je Jutarnji list već pisao u slučaju tvrtke Ricardo, da novac prvi dobiju dobavljači koji su iznimno važni za cijeli sustav, o njemu najviše ovise ili su blokirani.

Podsjetimo, Ante Ramljak, izvanredni povjerenik za Agrokor u srijedu je rekao kako će cijeli iznos novog kredita od 80 milijuna eura biti za plaćanje starih i novih potraživanja dobavljačima, no još nije dogovoreno po kojem principu. Također, Ramljak je jučer nakon sastanka s dobavljačima izjavio kako Agrokor priznaje mjenice kao vlastiti dug te kako se pokušava naći rješenje da se ta obveza skine s banaka i dobavljača, kazavši kako postoje dobri izgledi da se ono i pronađe u slijedeća dva dana.

U privremeno vjerovničko vijeće ulaze predstavnici tvrtke Kraš, stočar iz Gudovca Toni Raič, američke kompanije Knighthead Capital Management, ruskog Sberbanka i Zagrebačke banke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:08