UREDSKA POSLA

TIPOVI MUŠKARACA KOJI FRUSTRIRAJU ŽENSKE KOLEGICE NA RADNOM MJESTU Teško ih se riješiti, a još teže ih je izbjeći

 iStock

Detektirali smo ih, no još uvijek nismo pronašli adekvatan način kako s njima izaći na kraj.

Jedina poanta koju možemo ponuditi je činjenica da niste sami. Ukoliko ste mislili da se samo vi susrećete s određenim tipom kolega na radnom mjestu, prevarili ste se. Oni su posvuda i najčešće se dijele u četiri kategorije.

1. Ljubazan i svima dopušta da ga gaze

Ovaj tip kolege često se nalazi na poziciji menadžera. Često je vrlo nesiguran, nervozan, sukobe izbjegava pod svaku cijenu i stvari jednostavno pušta da se odvijaju svojim tokom, bez prevelikih uplitanja i intervencija. Odaje dojam osobe kojoj nije stalo, iako to često puta nije slučaj. Jednostavno, radi se o osobi koja svojom ljubaznošću teško uspijeva zaslužiti poštovanje svojih kolega i nadređenih, a uz to je i vrlo često dvoličan i prevrtljiv.

2. Razgovara i ponaša se kao da je upravo izašao iz studentskog bratstva

Na umu su mu samo sport, cuganje i izlasci. Uvijek je spreman za akciju. Često puta i vrlo zgodno izgleda, ali je toga itekako svjestan. Bez obzira je li to uistinu tako ili nije, njegovo držanje govori samo jedno: ja sam predobar za bilo što i bilo koga. Teško da će bilo koga iz radne okoline pohvaliti iz nekog razloga. Često se radi o umišljenom i bahatom tipu.

3. Na oprezu i u strahu od snažnih žena

Na licu mu se vidi promjena kada žena uđe u prostoriju. Takvi muškarci često su izuzeto svadljivi i puni argumenata u svoju korist. Samo čekaju priliku da dokažu 'nesposobnost' neke od kolegica s kojima rade. Zapravo su vrlo nesigurni i preplašeni pa napad koriste kao najbolju obranu.

4. Igraju ulogu 'uredskog tatice'

Ovo je inače tipično za starije muškarce, koji na svoje ženske suradnice gledaju kao na 'curice'. Puni su površnih komplimenata na račun izgleda i uvijek iznova teško skrivaju šok i nevjericu ukoliko žena postigne neki značajniji uspjeh. Njihovi neukusni komentari često su na granici šovinističkih i perverznih izjava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:36