BUDUĆNOST AGROKORA

RAMLJAK: Svaki vjerovnik će biti i vlasnik i biti onaj kojem će se dug otplaćivati. Morat ćemo osigurati novac i za osporene tražbine...

 Ante Ramljak, izvanredni povjerenik Agrokora, nakon sjednice Privremenog vjerovničkog vijeća objavio je detalje nacrta strukture nagodbe kojom je predviđeno potpuno odvajanje imovine od naslijeđenih obveza, razdvajanje starih dioničara koncerna Agrokor od nove grupe te kompletno restrukturiranje starog duga kroz kombinaciju ponovno uspostavljenog duga i vlasničkih udjela.
Ante Ramljak
 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

18:02 - Ono što je bitno naglasiti kako će svaki vjerovnik biti i vlasnik i biti onaj kojem će se dug otplaćivati u narednom razdoblju - rekao je Ramljak za N1 televiziju.

Prijedlog konačne nagodbe mora biti podnesen Trgovačkom sudu u Zagrebu najkasnije do 10. travnja 2017. godine. Nagodbu prvo izglasavaju vjerovnici na ročištu za glasovanje o nagodbi, a izglasanu nagodbu konačno potvrđuje Trgovački sud u Zagrebu.

-------------------------------------------------------------------------------------

17:54 Da bi nagodba uspjela, 66 posto ukupnog iznosa duga svih vjerovnika mora glasati za nagodbu, a izvanredni povjerenik je naglasio kako bi volio da dobije podršku barem 90 posto njih.

- Operativne kompanije su vrlo stabilne i na njih ćemo se oslanjati u budućem poslovanju - rekao je Ramljak.

Ramljak je pritom naglasio kako će morati rezervirati dio sredstava za onaj dio tražbina koje su osporene, u slučaju ako sud odluči da mora ući u ukupnu masu vjerovnika.

Za kraj je naglasio kako se nada da će naposljetku formirati zdravu kompaniju na korist svih dionika.

---------------------------------------------------------------------------------------

Ante Ramljak, izvanredni povjerenik za Agrokor, naglasio je kako je ovo završna faza procesa restrukturiranja, s čime se složio glavni savjetnik za restrukturiranje Alastair Beveridge.

- Očekujemo pravedan proces za sve dionike nagodbe. Završetkom ovog procesa vjerovnici bi postali novi 100-postotni vlasnici i preuzeli bi potpunu operativnu kontrolu nad sustavom Agrokor - rekao je Beverdige.

Tek smo u ranoj fazi nagdobe, naglasio je Beveridge, rekavši kako ih još puno posla očekuje, no najteži dio krize je prošao.

- Osnovna struktura je to da se formira manja grupa s operativnim kompanijama, a sve druge kompanija će praktički otići u stečaj - rekao je Ramljak, dodajući kako će svim zdravim kompanijama upravljati Agrokor Holding.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:30